Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvosen mielestä kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd.) jatkuva kiukuttelu perussuomalaisia vastaan alkaa mennä jo överiksi.

Poliisin mielestä Abdirahim ”Husu” Husseinin twiitit, joissa hän nimitti perussuomalaisia äänestäneitä ja ja puolueen kannattajia rasisteiksi, eivät riko lakia.

– Perussuomalaiset ja heidän äänestäjänsä eivät muodosta ryhmää, joka nauttisi kiihottamisrikossäännöksen tarjoamaa suojaa. Husu Husseinin twiitit eivät myöskään kohdistu tunnistettavaan ja rajattuun ihmisryhmäään, joten asiassa ei ole syytä epäillä kunnianloukkausta – asiaa tutkinut tutkinnanjohtaja totesi Helsingin Sanomille (6.8.2019).

Taustalla lakiesitys sosiaaliturvasta

Husseinin mukaan perussuomalaiset ovat rasisteja esimerkiksi sen vuoksi, että he ovat kannattaneet sosiaaliturvaa, joka olisi erilainen suomalaisille ja ulkomaalaisille.

– Hussein tarkoittanee viime hallituskauden yhtä lakiesitystä, jonka tarkoituksena oli säästää valtion varoja ja vähentää myös Suomen vetovoimatekijöitä hallitsemattomaan maahanmuuttoon. Hallitus esitti, että Suomesta oleskeluluvan saaneille työttömille työnhakijoille olisi maksettu työmarkkinatuen sijasta pienempää kotiutumistukea, perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueen 2. varapuheenjohtaja Arja Juvonen sanoo.

– Tämän lakiesityksen takana oli koko silloinen hallitus, johon kuului kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset. Esitys tuotiin yksimielisesti hallituksen esityksenä sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyyn. Esitys vedettiin kuitenkin myös pois, koska perustuslakivaliokunnalle lausuntoja antaneiden asiantuntijoiden mukaan esitys oli ongelmallinen yhdenvertaisuusperiaatteen näkökulmasta.

”Tuntemus puuttuu, on vain katkeruutta”

Juvosen mielestä Hussein tietää varsin hyvin, että tuon esityksen takana oli koko hallitus.

– On outoa, ettemme saisi omassa maassamme pohtia asioita, saati sitten ehdottaa muutostarpeita lainsäädäntöön. Eikö eduskunnan tehtävä ole juurikin lakien säätäminen? Puolueet taasen tuovat äänestäjiensä äänen kuuluviin.

– Husseinin lausunnot ovat loukanneet monia suomalaisia ihmisiä – perussuomalaisten äänestäjiä. Äänestäjämme edustavat laajaa väestöpohjaa ja heitä löytyy Suomessa myös alueilta, joissa maahanmuuttoon liittyvät teemat eivät ole arkipäivän asioissa niitä ykkösteemoja. Puhutaan sosiaali- ja terveyspalvelujen viemisestä syrjäkylille ja kotihoidon riittävyydestä. Oman alueen koulutustarjonnan ja työpaikkojen riittävyydestä. Maanviljelijän pärjäämisestä omalla työllään. Asumisen hinnoista ja toisaalta myös asunnon arvonalenemisen seurauksista maaseudulla.

– Perussuomalaisen puolueen edustajia on huudettu näihin ongelmiin apuun – heitä ei ole äänestetty pelkästään maahanmuuttoteemoilla. Husseinin olisi hyvä käydä kiertämässä Suomea etelästä pohjoiseen tutustuen suomalaisiin. Nyt vaikuttaa, että tuntemusta todellisista suomalaisista ei ole, on vain katkeruutta, joka ei varmaan hänestä itsestäänkään tunnu hyvälle, Juvonen sanoo.

Äänestäjien pelottelua ja syyllistämistä

Juvonen huomauttaa, että perussuomalaisten äänestäjissä on myös maahanmuuttajataustaisia henkilöitä ja esimerkiksi yrittäjiä.

– Heidän kanssaan olen jutellut lukuisia kertoja muun muassa Espoon Ratsutorilla toritapahtumissa, joissa kansalaiset kohtaavat toisiaan. Kuten muidenkaan puolueiden, myöskään meidän ei tule tai tarvitse liikkua tunnistamattomina tapahtumissa. Me olemme reilusti ja rohkeasti perussuomalaisia.

– On pelottavaa, että perussuomalaisten toimintaan halutaan näillä ikävillä twiiteillä ja äänestäjien solvauksilla lyödä ikään kuin kiilaa. Ehkä se onkin se perimmäinen tarkoitus: pelotella ja syyllistää äänestäjiä. Se ei ole kuitenkaan oikein, Juvonen toteaa.

SUOMEN UUTISET