Syö paskaa ja kuole pois -someviestistään tunnettu monikulttuurivaikuttaja, demaripoliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein on käynyt Sipoossa kouluvierailuilla, joiden väitetään edistäneen moninaisuutta.

Eduskuntavaalikampanjaa käynnistellyt Hussein on jostain syystä vieraillut loppuvuoden aikana usein Sipoossa. Hän on muun muassa ollut vieraillut sipoolaisopettajien koulutuspäivässä sekä heittänyt puhekeikkoja alakoululaisille.

Hussein esiintyminen pari viikkoa sitten Lukkarin alakoulussa on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Husseinin sanotaan julistaneen oppilaille poliittisia näkemyksiään ja tässä yhteydessä muun muassa väittäneen perussuomalaisia rasisteiksi. Koululaisten vanhemmat ovat kuulleet Husseinin esiintymisestä jälkikäteen lapsiltaan.

Solvannut usein perussuomalaisia

Ennen Husseinin puhekeikkaa Lukkarin koulussa osalle oppilaista oli tiettävästi näytetty videotaltiointi demaripoliitikon puheesta Meillä on unelma -mielenosoituksesta vuodelta 2015.

– Suomen somalialaisiin on viime aikoina kohdistunut vihamielisyyttä niin paljon, että somalialaiset ovat alkaneet pelätä. Emme voi katsoa sivusta, kun puolueet luovat pelkoa ja vihamielisyyttä toisiaan kohtaan. Tänään monikulttuurinen Suomi yhdistää voimansa, Hussein meuhkaa videolla.

Kolmen vuoden takaisella videolla Hussein on sitä mieltä, että ihmisten kokema pelko ja myös monet muut ikävät asiat ovat perussuomalaisten syytä. Hän myös mainitsee erikseen perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ja kansanedustaja Olli Immosen nimet.

Miksei vanhemmille kerrottu etukäteen?

Eräät koululaiset olivat kertoneet vanhemmilleen, että Hussein oli puhetilaisuudessa erikseen luonnehtinut perussuomalaisia hyvin kielteisesti. Tämä oli yllättänyt vanhemmat, joilla ei ollut etukäteen mitään tietoa siitä, että demaripoliitikko edes esiintyy puhujana lapsille.

Yleensä perusopetuksessa koulu tiedottaa aktiivisesti lasten vanhemmille, millaisia tilaisuuksia kouluissa järjestetään ja mikä niiden sisältö on ollut.

Lukkarin koulun rehtorin Rauno Monosen mukaan Husseinin kouluvierailussa oli oppilashuollollinen teema, joka liittyy moninaisuuden kohtaamiseen. Puhekeikka kesti noin tunnin ja sitä seuraamassa olivat kaikki koulun oppilaat.

– Husun kanssa oli sovittu siitä, mistä hän puhuu, eli arvostavasta kohtaamisesta. Hän vastasi tilaisuudessa lasten ennakkokysymyksiin, Mononen sanoo.

Levitti väärää tietoa muslimipuukotuksesta

Suomen Uutisten tavoittama eduskuntavaaliehdokas Hussein kiistää, että olisi sanonut koulussa mitään perussuomalaisista.

– Ei pidä paikkaansa, Hussein lausuu, mutta ei halua vastata tarkentaviin kysymyksiin.

Aikoinaan Ylen toimittajana työskennellyt Hussein tunnetaan muun muassa someviestistä, jossa hän toteaa: ”Syö paskaa ja kuole pois!”. Kommentti oli tarkoitettu vastaukseksi yksityishenkilön viestiin.

Syksyllä 2017 Hussein myönsi blogissaan levittäneensä väärää tietoa niin sanotusta Vantaan muslimipuukotuksesta.

Hussein on toiminut aiemmin keskustassa, mutta liittyi SDP:n riveihin 2016 ja hänet valittiin seuraavana vuonna Helsingin kaupunginvaltuustoon. Nyt hän on pyrkimässä eduskuntaan.

SUOMEN UUTISET