Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen on jättänyt asianomaiselle ministerille kirjallisen kysymyksen tapauksesta, jossa Kokkolan ruotsinkielisen lukion oppilaille oli näytetty homoeroottinen Call Me by Your Name -elokuva.

Seksuaalisuus on yksityinen asia

Osa oppilaista oli pitänyt elokuvassa näytetyn seksuaalisuuden määrää liiallisena.

– Ihmettelen, mitä tarkoitusta varten homoeroottisia tai eroottisia elokuvia ylipäätään katsellaan oppilaitoksissa. Seksuaalisuus on hyvin intiimi ja yksityinen asia, johon nuorten tulisi tutustua rauhassa ja itsenäisesti, Ronkainen perustelee.

Omat vakaumukset pois opetuksesta

Tapauksesta uutisoitiin aluksi, että koulun rehtori Cecilia Hägglund-Nygård olisi asettanut 10 euron sakon niille oppilaille, jotka eivät osallistuneet elokuvanäytökseen.

Myöhemmin koulu on tarkentanut, että raha oli tarkoitus periä niiltä, jotka olivat näytökseen ilmoittautuneet mutta eivät saapuneet.

Näytöksestä poisjääneille annettiin korvaavana tehtävänä esseen kirjoittaminen suvaitsevaisuudesta.

– Kuulostaa siltä, että tapauksessa on painostamisen merkkejä. Ketään ei pitäisi pakkosyöttää omien arvojen tai vakaumusten vastaiselle toiminnalle edes opetusmielessä, Ronkainen sanoo.

Miksi nostetaan jatkuvasti jalustalle?

Ronkainen ihmettelee myös vähemmistöseksuaalisuuden ylikorostettua asemaa yhteiskunnassa.

– Minulla henkilökohtaisesti ei ole mitään homoseksuaalisuutta vastaan, mutta miksi sitä nykyään nostetaan jalustalle niin kiivaasti? Kouluissa, mediassa ja viihteessä homoasiaa tuputetaan kansalle jatkuvasti.

– Minä koen, että aitoa tasa-arvoa on se, että ketään tai mitään ihmisryhmää tai seksuaalista suuntausta ei erikseen tuoda esiin, sanoo Ronkainen.

SUOMEN UUTISET