Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko kritisoi voimakkaasti ideologisen materiaalin sisällyttämistä koulujen seksuaalikasvatukseen. Niikon mukaan asiasta tarvitaan vakavaa keskustelua tänään alkaneilla opettajien Educa-messuilla.

Hänen mukaansa osa peruskouluissa käytettävistä materiaaleista ovat ristiriidassa vastuullisten kasvatusperiaatteiden kanssa ja jopa lainvastaisia.

– Esimerkiksi Sexpo-säätiön nuoriin vetoavassa sarjakuvassa rohkaistaan lataamaan alastonkuvia verkkoon vanhemmilta salassa, Niikko kertoo.

Sexpo ja Seta seksuaalikasvattajina

Osa peruskoulun oppimateriaaleista mainitsee Sexpo-säätiön yhtenä koululaisen lisätietolähteenä. Säätiö on aktivoitunut muun muassa pedofilisten ajatusten, polyamorian, eläinseksin ja seksikaupan täyden vapauttamisen puolesta puhujana.

– Kuinka moni tamperelainen vanhempi tietää, että jokaisen kahdeksasluokkalaisen oppilaan seksuaalikasvatuksesta vastaa osin myös Pirkanmaan Seta ry, kaupungin rahoittamana? Niikko kysyy.

– Ei voi olla niin, että pientä ideologista vähemmistöä edustavat järjestöt ohittavat sekä vanhemmat että Suomea sitovat ihmisoikeussopimukset.

Hämmentävät lapsen kehitystä

Niikon mielestä opetusministerin tulisi reagoida asiaan välittömästi.

– Vähin, mitä tulee tehdä, on taata vanhemmille oikeus pitää lapsensa ulkona oppitunneilta, joilla on ideologista seksuaalikasvatusta.

– Todellisuudessa Setan ja Sexpon kaltaisten järjestöjen paikka ei ole oppikirjoissa ja luokkahuoneissa lainkaan. Vastuullinen opettaja ja kunta ei anna hämmentää lasten herkkää seksuaalista kehitystä koulun ulkopuolisten toimijoiden kautta, Niikko sanoo.

Niikko jätti tänään aiheesta kirjallisen kysymyksen ministerille ja kommentoi asiaa myös blogissaan.

SUOMEN UUTISET