Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson kertoi eilen Helsingin Sanomissa pöyristyneensä ministeri Jari Lindströmin erityisavustaja Sakari Puiston aikomuksista pyyhkiä tuet pois kahdelta somaliyhdistykseltä.

Puisto kertoi STT:lle toimineensa saamiensa ohjeiden mukaan, jonka ministeri Lindström myöhemmin vahvisti.

Kansliapäällikkö unohti demokratian

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää Gustafssonin pöyristymistä merkillisenä.

– Gustafsson pitää Somaliliitolle maksettavia satojentuhansien avustuksia “ihmisoikeutena”. Niiden leikkaaminen rikkoisi ihmisoikeuksia.

– Gustafsson on pöyristynyt siitä, että ministeriön päällikkö, poliittisella mandaatilla toimiva ministeri, antaisi virkamiehille poliittista ohjausta. Gustafssonilta on jäänyt jotain hyvin oleellista ymmärtämättä järjestelmästä nimeltä demokratia. Virkamiehillekö poliittisen harkintavallan pitäisi kuulua? Halla-aho kysyy Facebook-päivityksessään.

Mäntylä ja Mattila nostivat tukia

Halla-aho muistuttaa, että Somaliliitto sai vuosina 2010-2014 noin 100 000 euroa vuodessa avustuksia sosiaali- ja terveysministeriöltä.

– Vuonna 2015 Hanna Mäntylästä (ent. PS, nyk. uuvatti) tuli ministeri, ja Somaliliiton saama tuki nousi 140 000 euroon. Vuonna 2016 ministeriksi nousi Pirkko Mattila (ent. PS, nyk. uuvatti), ja Somaliliiton potti nousi 250 000 euroon, missä se on pysynyt myös tänä vuonna, Halla-aho kirjoittaa.

– Tätä ei jostakin syystä ole mainittu, kun on listattu hallitusyhteistyön saavutuksia.

SUOMEN UUTISET