Eduskunta keskusteli tänään vuoden 2019 toisesta lisätalousarviosta.

Hallitus sai kovaa kritiikkiä perussuomalaisilta hallinnon palkkakulujen lisäämisestä, erityisavustajien ja valtiosihteereiden määrän kasvattamisesta sekä kaavailuista nostaa puoluetukea jopa 25 prosenttia.

– Kelan hallintoa ollaan paisuttamassa 5,5 miljoonalla eurolla ilmeisen monimutkaisen eläkelupauksen toteuttamiseksi. Myös sote-uudistuksen jatkoon varattujen 211 miljoonan euron käyttöä ihmettelen, kun koko uudistuksen varsinaisesta sisällöstä ei ole tietoa, perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio huomauttaa.

Keskusta käänsi takkia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio totesi, että perussuomalaiset ovat valmiina tukemaan hallituksen työllistämistoimia, kunhan sellaisia esitetään.

– Nyt kuitenkin näyttää siltä, että olemme tuuliajolla ja piikki on auki. Viime kaudella keskustakin piti tarkkaa kirjaa siitä, kuinka paljon ministereiden esikunta tuhlaa. Nyt keskusta on kääntänyt takkinsa. Valtiosihteerejä ja erityisavustajia ollaan palkkaamassa ennätysmäärä ja olette vielä puoluetukea nostamassa! Mistä tämä suunnanmuutos? Tavio kysyi.

SUOMEN UUTISET