

SUOMEN UUTISET
Perussuomalaiset kannattavat korotusta pieni- ja keskituloisten työeläkkeisiin – Meri: ”Pitkästä työurasta tulisi palkita enemmän”
– Olen saanut paljon palautetta iäkkäämmiltä henkilöiltä, jotka ovat todellakin tehneet pitkän työuran. He kokevat epäoikeudenmukaiseksi sen, että ovat tehneet koko ikänsä töitä, mutta sitten he eivät kuitenkaan saa kuin ehkä satasen, pari enemmän kuin sellainen henkilö joka ei ole tehnyt töitä. Minunkin mielestäni se on epäoikeudenmukaista, Leena Meri sanoo.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri vastasi perjantaina perussuomalaisten kyselytunnilla kansalaisten lähettämiin kysymyksiin. Haastattelijana toimi perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra.
Merelle oli lähetetty useita kysymyksiä eläkeasioista.
Monet kokevat epäoikeudenmukaisuutta pienistä työeläkkeistä. Monet ovat pettyneitä, koska erilaisia etuuksia hakevilla maahanmuuttajilla on tukenaan vahva edunvalvontajoukko, mutta samaan aikaan moni pitkän työuran pienillä tuloilla tehnyt henkilö kituuttaa eläkeiässä, mitä ajattelet tästä?
– Olen tosiaan saanut paljon tällaista palautetta iäkkäämmiltä henkilöiltä, jotka ovat todellakin tehneet pitkän työuran. Osa on ollut ehkä välillä kotona ja heidän eläkekertymänsä on kovin pieni. He kokevat epäoikeudenmukaiseksi sen, että ovat tehneet koko ikänsä töitä, mutta sitten he eivät kuitenkaan saa kuin ehkä satasen, pari enemmän kuin sellainen henkilö joka ei ole tehnyt töitä. Minunkin mielestäni se on epäoikeudenmukaista.
Pienempiin eläkkeisiin lisää
Perussuomalaiset on esittänyt eduskunnassa työeläkkeiden indeksikorotuksen palauttamista.
– Olemme esittäneet, että laskettaisiin, mikä olisi indeksin palauttamisen vaikutus pieni- ja keskituloisten eläkkeensaajien tuloluokassa, mutta suurimpiin eläkkeisiin ei tarvitsisi koskea.
– Tapasin muutama vuosi sitten Laura Huhtasaaren kanssa työeläkelaitoksen edustajia, jolloin kysyin, onko tällaista koskaan laskettu ja sain vastaukseksi, että ei ole. He kehottivat myös miettimään kansaneläkkeen nostamista, Meri kertoo.
Työnteosta palkittava
Hänen mielestään meidän pitäisi kuitenkin pystyä palkitsemaan enemmän siitä, jos henkilö on tehnyt työtä, koska hän on samalla rakentanut yhteiskuntaa ja tuonut oman kortensa kekoon.
– Toisaalta, joillakin on voinut olla sellainen tilanne, että he eivät ole voineet mennä töihin tai he ovat olleet kotona hoitamassa lapsia, kyllähän heillekin toisaalta kuuluu minimieläke, Meri sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- työeläkkeiden indeksikorotus Perussuomalaisten kyselytunti Eläkkeet Leena Meri Laura Huhtasaari perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Helsinki maksaa laittomasti maassa oleville henkilöille käteistä rahaa ja matkalippuja

Halla-aho pitää Antti Rinteen (sd.) lupausta nigerialaishuijauksena: “Demarit eivät tule korottamaan kenenkään eläkkeitä”

Kansanedustajien sopeutumiseläke piti purkaa, tulikin noin 300 euron etukorotus

Meri: Perussuomalaisessa Suomessa oma kansa on etusijalla – “Meillä ei ole varaa jakaa olemassa olevaa kakkua muille”
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.