Kansanedustaja RitvaKike” Elomaa perui lähtönsä perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Hän kertoi tiedotustilaisuudessa tänään, että viimeviikkoinen päätös oli tehtävä kiireessä ja paineen alla. Kun hän sai harkita asiaa kaikessa rauhassa, hän päätyi jäämään kotipesäänsä. Elomaa otettiin lämmintunnelmaisessa tilaisuudessa avosylin vastaan.

– Olen lojaali tyyppi ja niin sanottu vanha Smp:läinen, muistutti Sinisestä tulevaisuudesta takaisin perussuomalaisiin palannut kansanedustaja RitvaKike” Elomaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa torstaina aamupäivällä.

– Kannatus oli kaksi prosenttia, kun tulin mukaan. En ikinä uskonut, että minusta tulisi kansanedustaja, Elomaa

Vuonna 2011 eduskuntaan Varsinais-Suomen vaalipiiristä valittu Elomaa on ensimmäinen Sinisestä tulevaisuudesta kotipesään palaava kansanedustaja. Puheenjohtaja Halla-aho on luvannut loikkareille kuun loppuun harkinta-aikaa, ennen kuin heidät erotetaan puolueesta.

Elomaa palasi saatuaan harkita asiaa kaikessa rauhassa. Viime viikolla päätös piti tehdä paineen alla.

– Minulla oli yksi vuorokausi aikaa päättää, mitä tehdä, mihin leiriin mennä.

Se oli Elomaalle liian vähän.

– En ajatellut asioita loppuun. Sen jälkeen alkoi tulla palauteryöppy: viestejä, sähköposteja, puhelinsoittoja.

Elomaa laittoi vielä Facebook-sivulleen kysymyksen, oliko hänen ratkaisu oikea. Kysymykseen tuli Elomaan noin 1300 viestiä, joista 90 prosenttia oli hyvin kielteistä.

Puheenjohtaja Halla-ahon mukaan eduskuntaryhmästä lähtijöillä oli erilaisia motiiveja. Osalla oli oma intressi loikata.

– Osa säikytettiin puheilla valloitetuista puolueesta ja heidät pakotettiin tekemään nopeita ratkaisuja, Halla-aho sanoi.

Tiedotustilaisuus on katsottavissa Perussuomalaisten Facebook-sivuilta, mutta tilaisuuden ainutkertaisuuden häkellyttämä Suomen Uutisten videonikkari ei valitettavasti saanut videota aivan priimakuntoon, ja niinpä video on välillä hieman killissä. Pahoittelut tästä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri, kansanedustaja Ritva Elomaa, puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa eduskunnassa 22. kesäkuuta 2017.


Kansanedustaja Ritva Elomaa halaa perussuomalaisten toista varapuheenjohtajaa Teuvo Hakkaraista perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa

Marko Hamilo