Sivistysvaliokunnan perussuomalaiset kansanedustajat Ritva ”Kike” Elomaa ja Sami Savio kritisoivat voimakkaasti eduskunnan tänään tekemää päätöstä leikata muun muassa lukioiden ja kansanopistojen rahoitusta.

Oppimistulosten kehitys huolestuttava

Suomi on ollut perinteisesti tunnettu koulutuksen mallimaa. Viimeisen kymmenen vuoden kuluessa oppimistulosten kehitys on ollut kuitenkin huolestuttava leikkausten seurauksena.

– Kattava lukioverkko on säilytettävä, jotta lukiokoulutusta pystytään jatkossakin tarjoamaan tasapuolisesti koko maassa. Kansanopistot vahvistavat sivistystä ja tarjoavat kaikille suomalaisille mahdollisuuden kehittää osaamistaan, kielitaitoa ja päivittää työelämätaitojaan. Niiden palveluja käyttää noin miljoona kansalaista, perussuomalaiset kansanedustajat Savio ja Elomaa muistuttavat.

Oppilaitokset käyvät säästöliekillä

Perussuomalaiset esittivät rahoitusleikkausten hylkäämistä. Muu oppositio tuki äänestyksessä perussuomalaisten ehdotusta. Äänestys oli tiukka, mutta leikkaukset saivat eduskunnan hyväksynnän äänin 87-79.

– Oppilaitosten perusrahoituksen kiristäminen syö pahoin pohjaa niiden kyvyltä vastata muuttuvan yhteiskunnan tarpeisiin. Säästöliekillä toimivat oppilaitokset eivät kykene myöskään reagoimaan tehokkaasti syrjäytymisen riskeihin. Hallituksen on annettava suomalaisnuorille mahdollisuus kouluttautua jatkossakin, kansanedustajat vaativat.

SUOMEN UUTISET