
Perussuomalaiset esitti Satakunnan hyvinvointialueelle pienempiä kokouspalkkioita – muut puolueet tyrmäsivät
Perussuomalaisten kansanedustaja Petri Huru paheksuu erityisesti keskustan asennetta Satakunnan aluevaltuuston kustannuksiin.
LEHTIKUVA
Pirkanmaan hyvinvointialueen demokratiarakenteen ohjausryhmän kokouksissa on ollut esillä jopa 6 600 euron kuukausikorvaus aluehallituksen puheenjohtajalle ja 3 300 euron (plus kokouspalkkiot) kuukausikorvaus aluevaltuuston puheenjohtajalle. Keskustelu palkkiosäännön muuttamisesta päätettiin yllättäen siirtää kuntavaalien jälkeen. Hyvinvointialueen uusia kovapalkkaisia palkkiovirkoja ja kohtuuttomia korotuksia vastustavat perussuomalaiset olisivat halunneet, että palkkioihin ja luottamustehtäviin liittyvät päätökset olisi tehty ennen vaaleja.
Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston piti alun perin käsitellä palkkiosäännön muutoksia 10.2.2025 pidetyn kokouksen yhteydessä. Käsittely päätettiin yllättäen siirtää puheenjohtajatoimikunnan kokouksessa 24.1. vaalien jälkeiseen aikaan perussuomalaisten Sami Kymäläisen vastustuksesta huolimatta.
Kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, vihreät ja keskusta eivät halunneet käsitellä palkkiosäännön muutoksia ennen vaaleja.
Palkkioista keskustelun siirtämisen taustalla on suurella todennäköisyydellä suunnitelmat nostaa massiivisesti aluehallituksen puheenjohtajan ja aluevaltuuston puheenjohtajan palkkioita.
Kokoomus ja SDP ovat ajaneet jo jonkin aikaa aluehallituksen puheenjohtajan tehtävän muuttamista kokoaikaiseksi. Keskusteluun on lisäksi nostettu yhä aktiivisemmin aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävän muuttaminen osa-aikaiseksi. Pirkanmaan hyvinvointialueen demokratiarakenteen ohjausryhmän kokouksissa esillä on ollut jopa 6 600 euron kuukausikorvaus aluehallituksen puheenjohtajalle ja 3 300 euron (plus kokouspalkkiot) kuukausikorvaus aluevaltuuston puheenjohtajalle.
Aluehallituksen puheenjohtajalle maksettaisiin siis nykyisen 18 000 euron (plus kokouspalkkiot) sijaan 79 200 euroa vuodessa ja aluevaltuuston puheenjohtajalle 12 000 euron (plus kokouspalkkiot) sijaan 39 600 euroa (plus kokouspalkkiot). Korotukset olisivat toteutuessaan huimat ja perussuomalaisten mielestä täysin kohtuuttomat.
Kokoomus ja SDP ovat suurella todennäköisyydellä tulevan Pirkanmaan aluevaltuuston kaksi suurinta puoluetta. Näin ollen kumpikin voi olla kohtuullisen varma siitä, että heille tulisi toinen näistä palkkioviroista. Asia tullaan mahdollisesti viemään läpi niin, että tulevan kauden aluksi tehdään aluevaltuustosopimus, jossa nuo palkkiotehtävät ovat kirjattuna osana kokonaisuutta. Jos jokin puolue ei suostu hyväksymään palkkiovirkoja, se jätetään ”koalition” ulkopuolelle ja sille ei anneta luottamuspaikkoja.
– Perussuomalaiset eivät kannata uusia kovapalkkaisia palkkiovirkoja hyvinvointialueelle. Mielestäni nykyisessä taloustilanteessa rahat tulee kohdentaa pirkanmaalaisten hyvinvointiin ja palveluihin poliitikkojen hillotolppien sijaan, toteaa Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin ja hyvinvointialueen perussuomalaisen aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Sami Kymäläinen.
– Olisi myös kohtuullista pirkanmaalaisia kohtaan, että palkkioihin ja luottamustehtäviin liittyvät päätökset tehtäisiin ennen vaaleja. Näin eri puolueiden näkemykset olisivat tiedossa äänestäjillä ennen vaaleja. Pelkään pahoin, että Pirkanmaalla poliitikkojen tilipäivä odottaa vaalien jälkeen.
PS ARKISTO
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaisten kansanedustaja Petri Huru paheksuu erityisesti keskustan asennetta Satakunnan aluevaltuuston kustannuksiin.
Viikon suosituimmat
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.