Perussuomalaisten naisjärjestö kannattaa vahvasti kansanedustajien sopeutumiseläkkeen lakkauttamista. PS-Naisten puheenjohtaja kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa painottaa kuitenkin sen merkitystä millainen nykyisen mallin korvaava uusi järjestelmä tulee olemaan.

Tästä asiasta perussuomalaiset olivat eri mieltä muiden eduskuntaryhmien kanssa.

Merkittävä korotus etuuteen

Perussuomalaiset olisivat halunneet edetä sopeutumiseläkkeen poistossa asiasta laaditun kansalaisaloitteen mukaisesti. Nyt ensimmäisen ja toisen kauden kansanedustajien sopeutumisrahaa ollaan korottamassa tuntuvasti ja entisille ministereille mahdollistetaan lisäeläkkeen saaminen.

– Valmisteilla olevassa mallissa sopeutumisraha tulee nousemaan ansiosidonnaista päivärahaa vastaavalle tasolle. Käytännössä tämä tarkoittaa merkittävää korotusta etuuden suuruuteen ilman mitään tavallisia työttömiä koskevia velvoitteita. Sitä ei perussuomalaiset voi hyväksyä, koska sopeutumisraha on jo nyt riittävän suuri, Elomaa toteaa.

Olisi pitänyt lopettaa sellaisenaan

Perussuomalaiset Naiset ovat vakaasti puolueen eduskuntaryhmän linjoilla siitä, että kansanedustajien sopeutumiseläke tulee poistaa eikä sopeutumisrahaa tai muita eläke-etuja saa uudistuksen varjolla korottaa.

– On hyvä, että tämä epäreilu ja syystäkin närkästystä herättänyt sopeutumiseläke lakkautetaan, mutta ei ole oikein, että samanaikaisesti joitakin etuja lisätään.

SUOMEN UUTISET