Kokoomuskansanedustaja Timo Heinonen avautuu yllättävän suorasanaisesti Twitterissä sopeutumiseläkeasiasta. Ensin Heinonen kehuu kohtuuttomien sopeutumiseläkkeiden poistoa, mutta seuraavaksi hän moittii kokoomuslaisen puhemies Paula Risikon johdolla tehtyä esitystä.

Heinosen mukaan Risikon esitys luo lisää kohtuuttomuuksia.

– Ainoa muotovirhe on se, että samaan aikaan osaa [kansanedustajien] eduista korotetaan ja jopa annetaan lisäeläkkeitä entisille ministereille. Tarkoitus kun oli purkaa kohtuuttomuuksia eikä luoda lisää, Heinonen kirjoittaa.

Kuvakaappaus Twitter-palvelusta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä moitti kovin sanoin Risikon esitystä aiemmin päivällä.

– Kansanedustajien kohtuuton sopeutumiseläkejärjestelmä on lakkautettava, kuten kansalaisaloitteessa ja PS:n lakialoitteessa on esitetty. Emme voi hyväksyä kansanedustajien muiden etuuksien, kuten sopeutumisrahan korottamista, perussuomalaiset vaativat.

PS-kansanedustaja Jani Mäkelä ei katso hyvällä Heinosen muotovirhekommenttia. Mäkelä twiittaa: ”Mitä ihmettä höpiset muotovirheestä, kun olet itse juuri sen tekemisen altiivisesti hyväksynyt? Joku raja muunnellun totuuden puhumisellakin!”

Olli Immonen täydensi: ”Kyse ei todellakaan ole mistään ’muotovirheestä’, kuten Heinonen väittää, vaan kyse on tietoisesta valinnasta ja päätöksestä, jonka kaikki muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta hyväksyivät.”