Kansanedustajien sopeutumisseläkettä ollaan poistamassa muun muassa asiaan liittyvän kansalaisaloitteen käynnistämän keskustelun johdosta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on ilmoittanut kannattavansa pikaista järjestelmän muutosta yksimielisesti.

– Perussuomalaiset ovat halunneet muutosta sopeutumiseläkkeisiin jo pitkään, koska se on täysin ylimitoitettu ja epäoikeudenmukainen sen suhteen, miten muiden kansalaisten työttömyysturva on järjestetty, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Ei enää elinikäisiä hillotolppia

Perussuomalaisten mukaan on reilua, että kaikki siirtyvät samalle viivalle. Uudistuksessa kaikki kansanedustajat siis siirtyisivät samaan määräaikaiseen niin sanottuun työttömyysturvaan – myös ne, jotka nauttivat tällä hetkellä sopeutumiseläkettä.

– Mitään elinikäisiä hillotolppia ei enää olisi. Lisäksi kaikki tulot huomioitaisiin vähentävänä tekijänä, Meri huomauttaa.

Asiassa edettävä nopeasti

Perussuomalaiset esittävät aktiivista työnhakua myös kansanedustajille.

– Perussuomalaiset haluavat edetä tässä nopeasti, jotta muutos saadaan myös aikaan. Jos asia venyy, on riskinä, ettei tarvittavia lakimuutoksia ehditä käsittelemään tämän eduskunnan aikana.

– Haluamme sopeutusrahan saajilta aktiivista työnhakua, niin kauan kuin sitä muiltakin edellytetään, Meri lisää.

SUOMEN UUTISET