Perussuomalainen Nuoriso pitää SDP:n kasvupaketin toimia työperäisen maahanmuuton edistämiseksi suomalaisia työntekijöitä vähättelevänä.

HS:n mukaan paketin kuuden miljardin euron nettomyönteiset vaikutukset ovat “lähes tyhjästä loihdittuja”. Työperäisen maahanmuuton osuus tästä olisi kolme miljardia euroa. Paketissa esitetään kolmen ja kuuden kuukauden aikarajojen poistoa, maahanmuuttoprosessin nopeuttamista, työnhakuviisumia, yritystukia maahanmuuttajia palkkaaville sekä verovapautuksia Suomeen muuttaville.

– Suurin osa näistä toimista mahdollistaa sellaisten ihmisten saapumisen ja jäämisen Suomeen, joilla ei ole edes tiedossa vakituista työpaikkaa. Samalla ollaan valmiita antamaan heille veroetuuksia suomalaisiin nähden ja jopa valmiina tukemaan yrityksiä, jotta ne suosisivat ulkomaalaista työvoimaa suomalaisen sijaan, toteaa Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.

– Demarit osoittavat jälleen, miten heille ulkomainen halpatyövoima on suomalaista koulutettua duunaria arvokkaampi!

Työelämän muutokset pelkästään kosmeettisia

Työssäkäyvien suomalaisten toimeentuloa edistäviä toimia ei demareiden vaihtoehdossa juuri nähdä. Ansiotuloveroa kevennetään alle neljäsosa siitä, mitä hallitus on tekemässä. Lisäksi työssäkäyntiä pidettäisiin jatkossakin kalliina pitämällä autoilun ja polttoaineiden verotus aiemmalla korkealla tasolla.

– SDP:n työelämän muutokset ovat kosmeettisia eivätkä tue perusduunaria lainkaan. Autoilevan duunarin kurittamisen lisäksi pidän hyvin epätodennäköisenä, että 74-vuotiaita saataisiin tehokkaasti työelämään kohentamaan kansantaloutta, epäilee 3. varapuheenjohtaja Jonni Levaniemi.

– Ilmastotavoitteen he haluavat pitää kynsin ja hampain vuodessa 2035, välittämättä siitä, mitä se kansantaloudellemme ja monille tehtaille tarkoittaisi. Heidän arvionsa mukaan saisimme 370 miljoonan hyödyt ja työllisyyteen tämä ei vaikuttaisi. Melko paksua, etten sanoisi.

Suomen Uutiset