LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
PS-Nuoriso: SDP vihaa suomalaista duunaria – “Heille ulkomainen halpatyövoima on suomalaista koulutettua duunaria arvokkaampi”
Perussuomalainen Nuoriso pitää SDP:n kasvupaketin toimia työperäisen maahanmuuton edistämiseksi suomalaisia työntekijöitä vähättelevänä.
HS:n mukaan paketin kuuden miljardin euron nettomyönteiset vaikutukset ovat “lähes tyhjästä loihdittuja”. Työperäisen maahanmuuton osuus tästä olisi kolme miljardia euroa. Paketissa esitetään kolmen ja kuuden kuukauden aikarajojen poistoa, maahanmuuttoprosessin nopeuttamista, työnhakuviisumia, yritystukia maahanmuuttajia palkkaaville sekä verovapautuksia Suomeen muuttaville.
– Suurin osa näistä toimista mahdollistaa sellaisten ihmisten saapumisen ja jäämisen Suomeen, joilla ei ole edes tiedossa vakituista työpaikkaa. Samalla ollaan valmiita antamaan heille veroetuuksia suomalaisiin nähden ja jopa valmiina tukemaan yrityksiä, jotta ne suosisivat ulkomaalaista työvoimaa suomalaisen sijaan, toteaa Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.
– Demarit osoittavat jälleen, miten heille ulkomainen halpatyövoima on suomalaista koulutettua duunaria arvokkaampi!
Työelämän muutokset pelkästään kosmeettisia
Työssäkäyvien suomalaisten toimeentuloa edistäviä toimia ei demareiden vaihtoehdossa juuri nähdä. Ansiotuloveroa kevennetään alle neljäsosa siitä, mitä hallitus on tekemässä. Lisäksi työssäkäyntiä pidettäisiin jatkossakin kalliina pitämällä autoilun ja polttoaineiden verotus aiemmalla korkealla tasolla.
– SDP:n työelämän muutokset ovat kosmeettisia eivätkä tue perusduunaria lainkaan. Autoilevan duunarin kurittamisen lisäksi pidän hyvin epätodennäköisenä, että 74-vuotiaita saataisiin tehokkaasti työelämään kohentamaan kansantaloutta, epäilee 3. varapuheenjohtaja Jonni Levaniemi.
– Ilmastotavoitteen he haluavat pitää kynsin ja hampain vuodessa 2035, välittämättä siitä, mitä se kansantaloudellemme ja monille tehtaille tarkoittaisi. Heidän arvionsa mukaan saisimme 370 miljoonan hyödyt ja työllisyyteen tämä ei vaikuttaisi. Melko paksua, etten sanoisi.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- autoilun verotus kasvupaketti Jonni Levaniemi Lauri Laitinen kansantalous Perussuomalainen Nuoriso polttoaineiden verotus ilmastotavoitteet duunarit ansiotuloverotus ulkomainen työvoima Yritystuet työelämä halpatyövoima Työperäinen maahanmuutto Verovapaus SDP työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Demaripomo Lindtman kehui surullisenkuuluisaa 750 miljardin EU-elvytyspakettia – Riikka Purra puisteli epäuskoisena päätään: ”Voi veronmaksajaa”
SDP:n kasvupaketti on toiveiden tynnyri – Koponen: “Demareiden lempiratkaisu kaikkeen ovat verot, ja heti kakkosena tulee velka”
Halla-aho huvittui paradoksista: “Perinteisessä oikeistossa moni pitää hyvin tärkeänä sitä, että vasemmisto pitää heitä sivistysporvareina”
Jenna Simula demareiden kyhäämistä kasvutoimista: ”pelkkiä juhannustaikoja”
Piisinen: Hallitus suojelee julkista taloutta vahvistavaa työperäistä maahanmuuttoa
Viikon suosituimmat
”Kuka laittoi disinformaation liikkeelle vesihuollon yksityistämisestä?”, kysyy Purra – aiemmin mitään pidäkkeitä ei ollut, nykyinen hallitus ESTÄÄ määräysvallan lipumisen yksityisille
Härskiä on: Vihreät, SDP ja keskusta huutavat vesiasiassa sutta, mutta ovat itse se susi – ajoivat äskettäin Jyväskylän ja Ähtärin vesihuollon yksityistämistä
Puhdistuksesta huolimatta pylväiden saumoihin imeytynyttä väriainetta nousee koko ajan pintaan – Purra: “Voi teitä aktivistit Elokapinassa”
Eduskunnan puhdistustyöt jatkuvat edelleen.
Yksijalkaisesta nigerialaisesta merirosvosta tulee uustanskalainen – kotoutumissuunnitelma on jo valmiina
Tanskalaisen fregatin merirosvouksen vastainen operaatio päättyi siihen, että tulitaistelussa jalkansa menettänyt nigerialainen merirosvo tuotiin Tanskaan hoitoon. Lucky-niminen merirosvo on nyt saanut myönteisen turvapaikkapäätöksen ja hänelle on laadittu kotoutumissuunnitelma. Hänen ei tarvitse enää palata Afrikkaan, jossa elämä yksijalkaisena olisi hyvin raskasta.
Hollywoodin woke-kiihko vähitellen laantumassa, uudet tuulet puhaltavat – Kummisetä-trilogian ohjannut Francis Coppola kasasi elokuvatiiminsä omaperäisellä tavalla
Elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola pyristelee Hollywoodin woke-kulttuuria vastaan. Kummisetä-trilogiasta tunnettu ohjaajalegenda kertoi tavoitteekseen tehdä elokuvan, jota ei voisi luonnehtia tyypilliseksi woken läpitunkemaksi Hollywood-tekeleeksi. Coppola halusi näyttelijäkaartiinsa cancel-kulttuurin uhriksi joutuneita hahmoja sekä oikealta että vasemmalta. Tällaisia ovat mm. konservatiivisia näkemyksiä esittänyt Jon Voight sekä takavuosien Trump-kriitikko Shia LaBeouf.
Kamala Harrisin vastaus meni “sanasalaatiksi” – TV-yhtiö julkaisi parannellun version haastattelusta
Kamala Harris oli vaalikampanjansa tiukimmassa haastattelussa "60 minuuttia" -ohjelmassa. Harrisin vastaus Yhdysvaltain ja Israelin suhteita koskien oli niin sekava ja sisällötön, että TV-kanava joutui editoimaan ennakkomainoksiaan uudestaan. Ukrainan mahdolliseen Nato-jäsenyyteen Harris kieltäytyi ottamasta kantaa.
Oman turvapaikkapolitiikkansa kaaokseen ajanut Saksa etsii ratkaisumalleja Hollannista ja Pohjoismaista
Saksassa vaaditaan muutosta yhteiskunnallisia jännitteitä synnyttävään hallitsemattomaan maahantuloon ja siirtolaispolitiikkaan. Mallia etsitään nyt myös Hollannista ja Pohjoismaista.
Maahanmuuttajat kärsivät työstressistä – matka kehitysmaasta hyvinvointiyhteiskunnan hoivaan on paljon pitempi kuin maantieteellinen etäisyys
Matka kehittyvästä maasta pohjoismaisen työelämän ja hyvinvointiyhteiskunnan runsaudensarven ääreen voi olla henkisesti paljon pitempi kuin maantieteellinen etäisyys. Seurauksena voi olla jopa ”vähemmistöstressi”. Kansankoti panostaa nyt julkisia varoja valaistakseen kaikkia kansalaisia akuutista ongelmasta.
Jani Mäkelä: Oppositio on valehdellut vesihuoltoasiassa
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä (ps.) moittii oppositiota, jonka vesihuoltoa koskevat väitteet eivät pidä paikkaansa.
Perussuomalaiset: Kehitysyhteistyöhön mullistavia muutoksia – Suomi asettaa tiukat rajat rahaa saaville maille
Kehitysyhteistyötä uudistetaan tällä hallituskaudella. Uusi strategia nojaa vahvasti kahteen keskeiseen ohjenuoraan: yksityinen sektori saa suuremman roolin kehitysavun toteuttajana ja rajalliset panostukset kohdennetaan tarkemmin niihin maihin, jotka aidosti haluavat kasvaa ja vaurastua. Eduskunnassa käsiteltiin tiistaina ensimmäistä kertaa yhdessä Suomen kauppa- ja kehityspolitiikan selontekoa.