SDP esitti toimenpiteitä, joilla Suomi saataisiin heidän mukaansa kasvuun. Kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Ari Koponen tyrmää kokonaisuuden pääosin toiveiden tynnyrinä.

– Demarien vaihtoehto on kuin ilmapallo. Niin paljon ilmaa sisällä, että toimenpiteitä täytäntöön laitettaessa pallo poksahtaisi omaan mahdottomuuteensa, Ari Koponen kuvailee.

Veroja, velkaa ja ”luottamuspääomaa”

SDP kertoo, että Suomen tulee olla aktiivinen toimija EU:ssa. Koposen mukaan demarien tapa olla aktiivinen EU:ssa on lähinnä myötäillä kaikessa ja kerätä jotain mystistä luottamuspääomaa. Koponen tyrmää myös ajatukset EU:n vihreän teollisuuden investointirahastosta, mutta kannattaa tiukkaa valtiontukipolitiikkaa.

– Demarien lempiratkaisu kaikkeen ovat verot, ja heti kakkosena tulee velka. Tämäkin heidän haikailemansa EU:n investointirahasto kustannettaisiin – yllätys yllätys – veroilla, Koponen kritisoi.

SDP lisäisi haittamaahanmuuttoa

Koposen mukaan SDP:n ratkaisut maahanmuuttoon liittyen olisivat tuhoisia Suomen kansakunnan tulevaisuudelle. Koponen pitää demarien laskemaa 2,8 miljardin euron positiivista vaikutusta maahanmuuton lisäämisessä lähinnä huonona vitsinä. SDP peruisi hallituksen kolmen ja kuuden kuukauden aikarajat, jolloin kolmansista maista tulevien työntekijöiden pitää poistua maasta, jos he eivät työllisty.

– Jos työperäinen maahanmuuttaja ei tee töitä, niin silloin ulos maasta. Demarien toimilla lisättäisiin lähinnä haittamaahanmuuttoa, jolla ei ole mitään positiivisia vaikutuksia, ei julkiseen talouteen eikä Suomen ja suomalaisten turvallisuuteen, Koponen ärähtää.

Suomen Uutiset