Perussuomalaiset kansanedustajat kritisoivat varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) toimintaa suullisella kyselytunnilla eilen. Pekkarinen antoi perussuomalaisten kysyä oman kysymyksensä vasta noin viisi minuuttia ennen kyselytunnin päättymistä.

”Käsittämätöntä toimintaa”

Tätä ennen perussuomalaiset saivat vain yhden puheenvuoron, kun eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri pääsi kysymään.

– Keskustalainen Pekkarinen pelasi kyselytunnilla vaalipeliä. Varsinainen kysymysvuoro annettiin perussuomalaisille ”sopivasti” Ylen tv-lähetyksen lopussa, emmekä saaneet käytyä koko kyselytuntikeskustelua rauhassa kansan näyttämöllä suorassa tv-lähetyksessä, perussuomalaisten kysymykset esittänyt kansanedustaja Olli Immonen sanoo.

– Lisäksi Pekkarinen alkoi keskeyttää puheenvuoroani ajassa 1:03, vaikka muiden eduskuntaryhmien edustajat saivat kysymyksissään enemmän lisäaikaa. En siis saanut esittää kysymyksiäni rauhassa loppuun.

– En ole nähnyt vielä aiemmin vastaavaa näytelmää eduskunnassa tällä vaalikaudella. Käsittämätöntä toimintaa, Immonen sanoo.

Haittamaahanmuutosta ei saa puhua

Myös kansanedustaja Ville Tavio ihmettelee varapuhemiehen toimintaa ja epäilee, että kohtelu johtui sekä puolueesta että kysymyksen aiheesta.

Perussuomalaisten kysymyksen aiheena oli haittamaahanmuuton kustannukset ja hyvinvointivaltion kestävyys hallitsemattoman maahanmuuton paineessa.

– Keskustelua perussuomalaisten esittämästä aiheesta sallittiin neljä minuuttia. Sote-keskusteluun puhemies tahtoi taas kerran käytettävän 50 minuuttia. Vaikka sekin on tärkeä aihe, ymmärrätte pointin, Tavio kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

”Persun pelko on kova”

Tavio lisää, että käytös salissa oli muutenkin epäasiallista perussuomalaisia kohtaan. Hänen mukaansa muiden puolueiden edustajat ilkkuivat kysymyksen aihealuetta ja nauroivat sille melko avoimesti salissa.

– Persun pelko on kova. Virallisesta totuudesta poikkeava keskustelu avoimien rajojen vaikutuksesta Suomen kansakunnan tulevaisuuteen on yhä jonkinlainen tabu.

– Muut puolueet ovat tietysti erittäin tyytyväisiä nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan ja Suomen ulkomaalaistamiseen, mutta tapa miten maahanmuuton epäkohdista keskusteleminen pyritään yhä vaientamaan, ei ole kadonnut minnekään. Perussuomalaiset eivät vaikene, Tavio toteaa.

SUOMEN UUTISET