Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kertoo tänään blogissaan asettaneensa tänään hankkeen, jonka varaudutaan tunnuksettomien sotilaallisten toimijoiden – ”pienten vihreiden miesten” – uhkaan.

– Asetin tänään hankkeen, jonka tehtävänä on valmistella ehdotukset lainsäädäntömuutoksista, jotka ovat tarpeen tunnuksettomaan sotilaalliseen uhkaan vastaamiseksi alueloukkaustilanteessa koko Suomen alueella, Niinistö kirjoittaa.

– Nykylainsäädännössä on vihreiden miesten mentävä aukko. Tällä hetkellä ei ole olemassa riittävää laillista pohjaa, jolla voidaan sotilaallisesti vastata myös sellaisen valtiotoimijan aiheuttamaan uhkaan, joka ei noudata kansainvälisen oikeuden periaatteita. Eli sellaisen joukon sotilaalliseen toimintaan, joka ei kanna selkeästi toisen valtion asevoimien tunnuksia.

Niinistön mukaan hankkeen tavoitteena on saattaa Suomen alueellisen koskemattomuuden turvaamista ja valvontaa koskeva lainsäädäntö vastaamaan kattavammin muuttunutta tilannetta.

Tarvittavat ehdotukset säädösmuutoksiksi pyritään valmistellaan mahdollisimman pian siten, että ne ovat eduskunnan käsittelyssä vielä kevätistuntokaudella 2017.

SUOMEN UUTISET