Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta julkaisi tänään tiedotteen ja katsauksen suomalaisten mielipiteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta.

Puolustusmäärärahojen vähentämisen kannalla on yhdeksän prosenttia miehistä ja kahdeksan prosenttia naisista. Puolueista erityisesti vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat haluavat vähentää puolustusmäärärahoja. Vihreiden kannattajista n. 22 prosenttia (nousua viime vuodesta 9 %) ja vasemmistoliiton kannattajista 18 prosenttia (nousua viime vuodesta 6 %) haluaa vähentää puolustusmäärärahoja.

Perussuomalaisten kannattajat maanpuolustusmielisimpiä

Maanpuolustustahto on myös laskenut viime vuodesta. Kansalaisilta kysyttiin, että jos Suomeen hyökätään, niin olisiko suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta? Myönteisesti vastasi 71 prosenttia (viime vuonna 78 %). Miehistä 79 prosenttia (84 %) ja naisista 64 prosenttia (73 %).

– Perussuomalaisten kannattajista myönteisesti vastasi 84 % (viime vuonna 80 %), tämä oli korkein luku puolueiden kannattajista, puolustusvaliokunnan jäsen, perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen myhäilee.

Vihreillä ja vasemmistolla heikoin into

Perussuomalaisten kannattajien maanpuolustustahto on siis noussut ja kokoomuksen kannattajilla tahtotila (81 %) on pysynyt samana.

– Kaikkein vähiten maanpuolustusintoa löytyy vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajilta. Vasemmistoliiton kannattajista myönteisesti kysymykseen vastasi 68 prosenttia, laskua viime vuodesta yhdeksän prosenttia ja vihreiden kannattajista kysymykseen myönteisesti vastasi 52 prosenttia, laskua viime vuodesta jopa 15 %, Raatikainen listaa.

– Kokonaisuudessaan suomalaisten puolustustahto on edelleen hyvä. Suomalaiset sijoittuvat tällä 71 prosentilla yhä Euroopan kärkikaartiin.

SUOMEN UUTISET