

LEHTIKUVA
Puolustusvoimain komentaja lupaa armeijan apuun vauhdittamaan rokotuksia Ruotsissa
Ruotsin puolustusvoimien komentaja Micael Bydén on valmis tuomaan armeijan apuun vauhdittamaan koronarokotuksia kansankodissa. Svenska Dagbladetin haastattelussa kenraali näkee yhteiskunnan uhkakuvan paljon entistä monimutkaisempana ja puolustusvoimien on oltava muutoksissa mukana.
Massarokotukset koronaa vastaan ovat käynnissä ympäri maailman. Isossa-Britanniassa armeija on perustanut 150 erillistä ryhmää toimittamaan rokotteita ympäri maata puolustusvoimien helikoptereilla ja erityisajoneuvoilla. Puolustusvoimien henkilökuntaa opetetaan samaan aikaan pistämään rokotteita.
Myös Yhdysvalloissa armeija auttaa rokotusten toteuttamisessa ja nyt Ruotsissa on herännyt sama kysymys.
”Annamme kaiken mahdollisen avun”
– Meillä on tietty kyky toimia. Osaamme johtamisen, koordinoinnin, logistiikan ja tarvittavat materiaalikuljetukset. Suhtaudun tähän erittäin positiivisesti ja annamme kaiken mahdollisen avun, jos pyyntö tulee, sanoo Ruotsin puolustusvoimien komentaja.
Svenska Dagbladetin haastattelussa Bydén näkee armeijan haasteena määrärahojen riittävyyden ja henkilökunnan saatavuuden. Päätetyt suunnitelmat on voitava toteuttaa, nyt kun puolustusvoimiin taas panostetaan voimakkaasti.
Vuosina 2021-2025 Ruotsi kasvattaa puolustusmenoja 27 miljardilla kruunulla (2,67 miljardia euroa). Puolustusbudjetti nousee noin 8 miljardin euroon vuoteen 2025 mennessä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yhteiskunnan uhkakuvat puolustusbudjetti koordinointi kenraali Ruotsin puolustusvoiminen komentaja Micael Bydén massarokotukset logistiikka Covid-19 korona pandemia johtaminen Armeija rokotukset Iso-Britannia Yhdysvallat Ruotsi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Antikainen: Onko Suomen rokotelinja EU:ssa rokotesolidaarisuus vai kansallinen etu?

Ruotsin koronarajoitukset sulkivat turvapaikkaturisteilta reitin Suomeen – käännytykset kasvaneet räjähdysmäisesti Ruotsin ja Tanskan rajalla

Elomaa: Hallitus on vain odotellut passiivisesti rokotteiden saapumista eikä yrittänyt toimia asian eteen tilanteen edellyttämällä aktiivisuudella

Saarikolla tai Ohisalolla ei minkäänlaista käsitystä, kuinka moni suomalainen on rokotettu juhannukseen mennessä

Ronkainen: Hallituksen rokotusstrategia pettää

Tanska avautuu, kun kaikki yli 50-vuotiaat on rokotettu
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.