Kansanedustaja Minna Reijonen ihmettelee ministerien sekä työ- ja elinkeinoministeriön virkamiesten ristiriitaisia lausuntoja sähkötukien valmistelusta. Ministerien taholta on annettu ymmärtää valmistelujen alkaneen jo syksyllä, kun taas viranhaltijat ovat kertoneet saaneensa hallitukselta ohjeistuksen asiaan vasta äskettäin.

Sähkötuet puhuttavat energiakriisin runtelemassa Suomessa. Kotitalouksille ja yrityksille nykyinen tilanne on hyvin epävarma ja epävakaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijosen mielestä kansalaisten ja eduskunnan on saatava ajantasaista tietoa sähkötukien valmistelusta ja ohjeistuksista, kuten siitä, miten tukia mahdollisesti haetaan.

Ministerien suunnalta on kerrottu, että sähkötukia on työstetty pitkään, jo syksystä lähtien. Viranhaltijapuolelta on taas sanottu, että hallitus olisi ohjeistanut uusien sähkötukien valmistelusta vasta aivan äskettäin.

Ministeriön on oltava ajan tasalla

Reijonen jätti ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, milloin sähkötukien valmistelu on aloitettu ja milloin hallitus on ohjeistanut ministeriötä valmistelemaan sähkötukia.

– Valmistelutyö vie aina aikansa. Asialla on kiire, sillä taloustilanne kotitalouksissa ja yrityksissä voi olla tiukka kohonneiden sähkölaskujen takia. On oleellisen tärkeää, että ministeriö on ajan tasalla ohjeistusten suhteen. Myös talousvaliokunta on ollut huolissaan sähkötukien tilanteesta.

– Tiedottamisen on oltava oikeaa ja ajantasaista. On huolestuttavaa, jos ministeriö ja ministerit antavat valtion asioista toisistaan poikkeavaa tietoa näin kriittisen tärkeässä asiassa. Näin ei tulisi tapahtua, Reijonen sanoo.

Suomen Uutiset