Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen on tänään jättänyt toimenpidealoitteen, jossa toivoo, että hallitus muuttaisi lämmitysmuodon muutostuen ehtoja siten, että nykyisessä epävakaassa energiatilanteessa tuen saamisen ehtona ei olisi vanhan toimivan öljy- tai maakaasulämmitysjärjestelmän purkaminen.

– Vakituisen asunnon lämmitysmuodon vaihtamisesta öljystä tai maakaasusta uusiutuvia energialähteitä hyödyntäväksi saa valtiolta tukea. Tuen saamista rajoittaa, mikäli jättää vanhat järjestelmät purkamatta, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

Pakkaset nostavat kohtuuttomia hintoja entisestään

Motiva toteaa sivuillaan, että ”hyväkuntoisen maakaasu- tai öljykattilan jättäminen esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpun rinnalle tuottamaan lämmitys kovemmilla pakkasilla on teknisesti toimiva ratkaisu”. (Motiva Oy on suomalainen valtionyhtiö. Valtion kestävän kehityksen yhtiönä Motiva kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön. Sen pääasiakkaita ovat julkishallinto, ministeriöt ja virastot.)

– Motivan havainto on tärkeä. Kovemmilla pakkasilla Suomen sähköntuotantokapasiteetti on ollut kovilla. Tulevana talvena pakkaset tulevat nostamaan jo nyt kohtuuttomia sähkön hintoja entisestään. Lisäksi kuluttajia varoitellaan kiertävistä sähkökatkoista.

– Tällaisessa tilanteessa pitäisi mahdollistaa asuntojen lämmittäminen vaihtoehtoisilla muodoilla, öljyllä ja kaasulla, ja näin helpottaa sähkötuotannon kuormitusta, Juvonen perustelee toimenpidealoitettaan.

Suomen Uutiset