Suomen Kuvalehden tänään julkaisemassa jutussa väitetään pääministeri Juha Sipilän vaientaneen Yleisradion häntä itseään koskeneessa Terrafame-esteellisyysasiassa. Väite on äärimmäisen vakava.

Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen myöntää kieltäneensä Sipilän esteellisyysasiaa koskevien juttujen julkaisun, mutta hänen mukaansa Sipilä ei ole vaientanut Yleä.

– Maanantain aamukokouksissa ja suunnittelulistoilta kävi ilmi, että aikomuksenamme oli tehdä eri puolilla toimitusta lukuisia juttuja, haastatteluja ja keskusteluja aiheesta. Tässä vaiheessa linjasin – ja olimme asiasta toimituksen johdossa yhtä mieltä – että asia on pantava sille kuuluviin oikeisiin mittasuhteisiin. Tämä on toimituksen johdon normaalia työtä, Jääskeläinen toteaa.

Suomen Kuvalehden uutisesta kävi myös ilmi, että Ylen Pressiklubi-ohjelman juontaja Ruben Stiller sai tiistaina 29. marraskuuta kirjallisen varoituksen siitä syystä, että hän valmisteli perjantain 2. joulukuuta lähetystä Ylen ”uutis- ja ajankohtaistoiminnan johdon asettaman journalistisen linjan vastaisesti.”

Stillerin kohtelu oudoksuttaa, sillä länsimaisessa demokratiassa ei ole tyypillistä, että että viihdeohjelmien juontajia uhataan potkuilla, mikäli he käsittelevät vallanpitäjiä kriittiseen sävyyn.

Perjantaina, Pressiklubi-ohjelman lähetyspäivänä 28.11 Stiller julkaisi joukon twiittejä, joista puskee läpi syvä pettymys pääministerin ja Ylen suhteisiin ja rähmällään oloon.

SUOMEN UUTISET