
Ruotsidemokraatit paljastivat petoksen: Irakin puolustusministeri nostaa sosiaalitukea Ruotsissa
Irakin puolustusministeri Najah al-Shammari on toimen mies. Hänen virastoaan epäillään osallisuudesta 320 mielenosoittajan kuolemaan maan viimeaikaisissa levottomuuksissa. Siinä sivussa ministeri on nostanut vuosien ajan sosiaalitukia Ruotsista. Expressen-lehden mukaan al-Shammari on kirjattu sairaseläkeläiseksi, joka on työkyvytön muistivaikeuksien takia.
Irakin puolustusministeri on Ruotsin kansalainen ja kulkee väestörekisterissä nimellä Najah Al-Adeli. Ministeriä ja vaimoaan epäillään nyt törkeästä avustuspetoksesta. He ovat nostaneet lapsilisiä ja asumistukea, vaikka ovat asuneet jo pitkään poissa Ruotsista. Asian selvitti ensimmäisenä ruotsidemokraatteja lähellä oleva uutispalvelu Nyheter Idag.
Vuosia saikulla
Aftonbladetin tietämän mukaan Al-Adeli anoi turvapaikkaa Ruotsista vuonna 2013 ja sai maan kansalaisuuden vuonna 2015. Hän asuu viranomaistietojen mukaan edelleen samassa osoitteessa. Hänellä ei ole ollut säännöllisiä tuloja hän on ollut useamman vuoden paljolti saikulla.
Puolustusministeri, nyt siis nimeltään Najah al-Shammari on aiemmin kuulusteluissa kertonut, että hänellä tutkinto valtiotieteissä sekä sotilaskoulutus. Hän on omien sanojensa mukaan ollut Irakin armeijan kenraali. Hänet nimitettiin Irakin puolustusministeriksi vuonna 2019.
Useita rikosepäilyjä
Nyheter Idag kertoo poliisilähteisiinsä viitaten, että puolustusministeri pyrähtää vuosittain Ruotsiin muutamaksi viikoksi ja ylläpitää näin uskoa siihen, että edelleen asuu maassa. Myös puolustusministerin mahdollisesta väestökirjanpitorikoksesta on käynnissä esitutkinta.
al-Shammari kiistää syytökset
Iltalehti uutisoi sunnuntaina al-Shammarin kiistävän syytökset. Hän on Iltalehden tietojen mukaan ilmoittanut haastavansa ruotsalaisia tiedotusvälineitä oikeuteen valeuutisten levittämisestä, ja on palkannut itselleen Ruotsissa asianajajan.
Juttua täydennetty 22.11.2019 klo 23.42. Jutta täydennetty edelleen 24.11.2019 klo 19.31.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsidemokraatit: Verorahoin maksetut palvelut on tarkoitettu vain omille kansalaisille

Pulinat pois: Ruotsidemokraatit nyt suurin puolue myös Ruotsin yleisradion mittauksessa

Sosiaalidemokraatit menettivät vuodessa 490 000 äänestäjää – virta vie ruotsidemokraatteihin ja vasemmistopuolueeseen

Jimmie Åkesson: ”Mieletöntä jaella miljardeja muiden maiden kansalaisille – hoidetaan omien asiat ensin”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.