Pelastetaan konkurssikypsät kunnat, annetaan oikeuslaitokselle sen tarvitsemat resurssit ja huomioidaan kaikessa tekemisessä palkansaajien, pienyrittäjien ja eläkeläisten etu. Siinäpä ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkessonin ja puolueen talousasiantuntija Oscar Sjöstedtin teesit valtiopäivien kevätevääksi. Teemakirjoituksen julkaisi Aftonbladet.

– Olemme pitkään varoittaneet ylimitoitetun maahanmuuton seurauksista. Varoituksiamme ei ole haluttu kuulla. Pahoinvointi on korvannut hyvinvoinnin. Kaaos ja turvattomuus leviävät kulovalkean tavoin kautta maan. Rikollisuus on kietonut valtakunnan syliinsä ja tehnyt koko Ruotsista ongelmalähiön, maalailevat ruotsidemokraattien kärkinimet.

Omat kansalaiset ensin

Ruotsidemokraattien mukaan politiikassa on kyse prioriteeteista eli siitä, että asiat asetetaan tärkeysjärjestykseen, ”niin yksinkertaista se on”. Toisin kuin ”vasemmistoliberaalien falangit”, ruotsidemokraatit ovat valmiita leikkaamaan tuntuvasti maahanmuuton ja kehitysavun kustannuksista.

– Rahojen lappaminen muiden maiden kansalaisille on mieletöntä näinä aikoina, kun ruotsalainen järjestelmä ei enää pysty takaamaan riittäviä hoiva- ja hoitopalveluita, kirjoittavat Jimmie Åkesson ja Oscar Sjöstedt.

– Asia on nyt niin, että omien kansalaisten asiat on hoidettava ensin.

”Isku vasten ruotsalaisten kasvoja”

Esimerkkinä sosialidemokraattien ja vihreiden hallitustoimista ruotsidemokraatit ottavat esille palvelut, joilla helpotettaisiin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden opiskelua Ruotsissa. Åkesson ja Sjöstedt kutsuvat hankettta ”armahdukseksi”.

– Rahojen tärvääminen tällaiseen on isku vasten niiden ruotsalaisten kasvoja, jotka eniten tarvitsevat apuamme.

Ruotsidemokraattien silmätikkuna on myös kehitysapu, joka ”kerta kerran kerran jälkeen katoaa korruptoituneiden johtajien taskuihin” tai rahat muuten vain menevät hukkaan epäonnistuneisiin hankkeisiin. Porsaanreikien tukkiminen on ruotsalaisen veronmaksajan etu.

– Leikkaukset maahanmuuttoon ja kehitysapuun ovat esimerkkejä siitä, miten uusin ajatuksin voisimme saada merkittävästi resursseja omille tukea tarvitseville ihmisillemme, ruotsidemokraatit painottavat.

Kunnat, oikeuslaitos ja ihmiset

Åkesson ja Sjöstedt esittävät kolme teesiä joilla Ruotsin asiat saadaan taas raiteilleen. Ensimmäiseksi on pelastettava kunnat, sitten turvattava oikeuslaitoksen resurssit ja vielä panostettava omiin ihmisiin.

Omassa varjobudjetissaan ruotsidemokraatit ovat esittäneet merkittäviä, useamman miljardin kruunun lisäpanostuksia ”kuntaruotsin” pelastamiseksi. Sen päälle, mitä hallitus on jo päättänyt tehdä.

Oikeuslaitoksesta lausutaan seuraavasti: ”Koko ketjulle poliisista oikeuslaitokseen on taattava tarpeelliset välineet, joilla he voivat hoitaa tehtävänsä. Yhteiskunnan on selkeästi viestittävä, että väkivaltarikollisuutta ei hyväksytä. Oikeuslaitoksen on toimittava nopeasti, päättäväisesti ja kohdistetusti, jotta kansalaisten turvallisuus voidaan taata.”

Hallituksen kompassi kateissa

Kolmantena pointtinaan ruotsidemokraatit vaativat panostuksia erityisesti palkansaajien, pienyrittäjien ja eläkeläisten elämiseen ja olemiseen. Se tarkoittaa käytännössä ja aina omien ihmisten etua ensin.

– Vanhemmat rakensivat maamme, työntekijöiden ahkeruus ja yrittäjien luovuus pitävät sen kunnossa. Sosialidemokraatit ovat täysin unohtaneet tämän. Heiltä on aatteellinen kompassi hukassa, he ovat viskanneet sen yli laidan, kuuluu ruotsidemokraattien analyysi maan hallituksesta.

SUOMEN UUTISET