Turkki näytti taas totalitäärisen puolensa, kun se poisti maasta pakolaisille lentolehtisiä jakaneen ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkessonin. Turkin tapa hoitaa asioita saa Euroopan demokraattiset voimat ottamaan yhä lisää etäisyyttä outoon valtioon.

-Ruotsista ei lennä ulos, vaikka olisi toistuvasti raiskannut lapsen, Turkissa maasta poistetaan, jos jakaa lentolehtisiä ilman lupaa. Kerrassaan lumoavaa, tilittää ruotsidemokraattien EU-parlamentaarikko Jessica Stegrud Twitterissä.

Turkki vangitsee opposition edustajia ja toimittajia

Turkin toimet asettuvat oikeaan valoon kun todetaan, että kyseisessä maassa vangitaan opposition edustajia ja toimittajia, luonnehtii ruotsidemokraatteja lähellä oleva Samtiden-verkkomedia.

Jimmie Åkesson on jälleen todistanut sekä antidemokraattisen islamismin vaarallisuuden maailmalla, että sosialidemokraattien arvottomuuden kotimaassa, Samtiden kuittaa.

Expressen ärähti

Turkin arvostelijoiden kuoroon on liittynyt myös perinteinen media, joka näkee Åkessonin kohtelussa laajempia yhteyksiä.

– Åkessonin matka vilautti eurooppalaisen suurvaltapolitiikan todellisuutta. On todella erikoista, että Turkin johto ottaa käyttöön tuollaiset toimenpiteet jonkin EU-maan johtavaa poliitikkoa kohtaan, toteaa politiikan kommentaattori Viktor Barth-Kron.

– EU:lla on paljon läheistä yhteistyötä Turkin kanssa ja tällaiset toimet eivät todellakaan ole normaalia – ainakaan demokraattisessa valtiossa.

SUOMEN UUTISET