Maahanmuuttajataustaiset pojat ryöstivät joulukuussa 18-vuotiaan nuorukaisen, nöyryyttivät tätä ja huusivat siinä samalla ”saatanan hurri”. Lopuksi ryöstäjät virtsasivat uhrinsa päälle. Entinen poliisi Mustafa Panshir arveli SVT:ssä, että jenginuoret ryöstävät ruotsalaisia muun muassa siksi, että klaanit eivät suojele heitä.

Ruotsalaisnuorukaisen ryöstäneet ja häntä nöyryyttäneet maahanmuuttajataustaiset tekijät ovat poliisin mukaan 16-vuotiaita.

– Mustaihoiset ryöstäjät saatiin ruotsalaispojan antamien tuntomerkkien perusteella kiinni viikkoa myöhemmin. Toista heistä epäillään kolmen muunkin nuoren ryöstämisestä, kirjoitti Suomen Uutiset aiemmin helmikuussa.

– Lundin yliopistossa jo vuonna 2005 tehdyssä tutkimuksessa haastateltiin yhtätoista ulkomaalaistaustaista poikaa, jotka ryöstivät muita lapsia. Pojat ilmoittivat suoraan, että he etsivät ruotsalaisia ja haluavat nähdä nämä maassa suutelemassa nöyryyttäjiensä varpaita. Etua on myös siitä, että ruotsalaiset eivät vastusta, kun heidän arvoesineensä viedään, kuvailee entinen poliisi ja Mustafa Panshir SVT:n Agenda -ohjelmassa.

Ryöstöillä selvä etinen tausta

Panshir kulkee kouluissa luennoimassa maahanmuutosta ja hänen mielestään viimeaikaisilla ryöstöillä on selvä etninen tausta.

– Välttämättä kyse ei aina ole rasismista, vaan ryöstäjät etsivät henkilöitä, joilla ei ole kykyä tehdä vastarintaa. Ryöstöjen uhrit eivät ole kiinni klaanikulttuurissa, heillä ei siten ole suurta sukua tai serkkuja, jotka voisivat iskeä takaisin.

Löysän maahanmuuttopolitiikan seuraukset

Ruotsidemokraatteja lähellä oleva Samtiden-verkkojulkaisu esittää vastuullisille puolueille piukan kysymyksen löysän maahanmuuttopolitiikan seurauksista.

– Valtaapitävät ja media kailottivat kautta 2010-luvun sitä, kuinka maahanmuutto on ruotsalaisen yhteiskunnan lottovoitto. Tulijoiden sanottiin olevan korkeasti koulutettuja ja loppujenkin työllistyvän hoiva-aloille. Kunnat ja maaseutu puhkeavat uuteen loistoon.

Mutta miten siinä sitten kävikään:

– Kyseessä oli märkä uni, jolla ei ollut mitään tekemistä totuuden kanssa. Tulijat eivät olleet korkeasti koulutettuja, eivätkä he tulleet tänne töihin. Kahdeksan vuoden jälkeen vain 25 prosenttia tulijoista oli työllistynyt muualle kuin valtion tukemiin työpaikkoihin. Hyvinvointivaltio natisee liitoksissaan ja hinnan maksavat vähäväkiset ruotsalaiset sekä köyhyysrajalla sinnittelevät eläkeläisemme, kirjoittaa Samtiden.

”Rikoksen uhrin etu aina ensin”

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson jättää selittelyt sikseen ja vaatii konkreettisia toimenpiteitä nuorisorikollisuuden kitkemiseksi. Rikosoikeudellinen vastuu on laskettava 15 vuodesta 13 vuoteen.

Ruotsidemokraatit haluavat erityisen ongelmallisille nuorille oman sisäoppilaitoksen, jossa painotettaisiin kuria, selkeitä sääntöjä ja arvoperäistä kanssakäymistä. Valtio siis ottaisi vastuun ongelmanuorista, eikä se jäisi koulumaailmaan opettajien ja oppilaiden kontolle.

Tähän asti rikoksen uhri on saanut kysellä rikolliselta korvaustensa perään mutta Åkesson ja ruotsidemokraattien valtiopäiväryhmän puheenjohtaja Henrik Vinge vaativat korvausvastuuta suoraan valtiolle.

– Rikoksen tekijä on tehnyt selkeä valinnan, kun on lähtenyt haavoittamaan uhria ja yhteiskuntaa. Aivan liian pitkään rikoksen tekijää on yritetty auttaa eikä rankaista. Me asetamme rikoksen uhrin edun aina rikoksen tekijän edun edelle, linjaavat Åkesson ja Vinge.

SUOMEN UUTISET