Ay-liikkeen eläkeläiset ovat jo vuosikausia olleet Trollhättanin kerhotiloissaan paikallisen nuorison maalitauluina. Lapset pyysivät välillä tekojaan anteeksikin, mutta vanha meno jatkuu. Kunta asentaa nyt kerhotaloon eläkeläisten suojaksi luodinkestävät lasit, kertoo SVT.

Suomen Uutiset kertoi viime lokakuussa ay-liikkeen kerhotalon ympärillä rehottavasta väkivallasta. Kronogårdenin ongelmalähiön lapset ja nuoret tuppasivat haistattelemaan eläkeläisille ja heittivät näitä lystikseen kivillä.

Lasit ammuttiin rikki

Kiviäkin järeämpää aseistusta on ollut käytössä, sillä rakennuksen 28 ikkunaa on jo kerran ammuttu säpäleiksi. Lasittajan lasku oli 119 000 kruunua. Pian asennettavat luodinkestävät ulkolasit maksavat vielä 105 645 kruunua ekstraa.

Vuosina 2018-2019 kaupunki on käyttänyt kerhorakennuksen ilkivallan aiheuttamiin korjauksiin 225 000 kruunua.

Väkivallan syihin ei puututa

Kunnan edustaja tyynnyttelee vanhusten ympärille syntynyttä kohua ja luistaa väkivallan todellisista syistä. Kronogården kärsii samoista ongelmista kuin kaikki muutkin Ruotsin yksipuolisen asukasrakenteen omaavat ongelmalähiöt.

– Mielestäni ammattiliitto PRO ei tässä ole vahingonteon kohde. Kuka hyvänsä rakennuksessa kokoontuisikin, talo joutuisi ilkivallan kohteeksi, filosofoi Trollhättanin kunnan turvallisuuspäällikkö Kristina Hedman.

-Päätimme satsata tällä kertaa hieman enemmän, Hedman perustelee luodinkestäviä laseja.

Ay-pamppu unelmoi muutosta

PRO:n paikallinen puheenjohtaja on saanut tarpeekseen ja sanoo, että osa jäsenistä tuntee olonsa turvattomaksi kokoontumistiloissa:

– Nuoriso häiriköi alueella ja se pelottaa porukkaa. Mutta kerhotilat sinänsä ovat todella toimivat. Voisipa talon ripustaa helikopterin mahan alle ja lennättää hela hoidon toiseen kaupunginosaan, unelmoi Lars Ove Blomryd.

SUOMEN UUTISET