Työväenyhdistys PRO:n eläkeläisten bingo koki yllättävän käänteen Trollhättanissa, kun lasit helisivät palasiksi ja vanhukset saivat väistellä lasten heittämiä kiviä. Suunsoittoon ja kiusaamiseen vanhukset ovatkin saaneet tottua jo huomattavasti pitemmän aikaa.

Huorittelu ja muut solvaukset ovat olleet ikäihmisten ajanvieton arkea kerhotalolla siinä bingonumeroiden sivussa. Harvemmin kuitenkaan hengenlähtö on ollut niin lähellä kuin nyt.

Pelkästään tämän vuoden kuluessa yhdistyksen kerhotalosta on kivitetty rikki 20 ikkunaa. Häirinnästä on tehty rikosilmoituksia ja apuun on palkattu myös vartiointiliike. Mikään ei tunnu auttavan ja eläkeläisten mitta on täyttymässä.

– Ottaa todella pannuun, sanoo eläkeläisten edustaja Ove Blomryd SVT:n verkkosivuilla.

– Meillä ei ole ollut nuorison kanssa mitään riitaa, haluamme vain olla rauhassa. Häirinnän pitää loppua ja tarvitsemme nyt suojelua. Meitä on kuitenkin tässä eläkeläisyhdistyksessä 200 jäsentä ja tämä paikka on monelle meistä tosi tärkeä.

Kivellä voi tappaa

Pelkurimaista ja ajattelematonta touhua, sanoo puolestaan poliisin tiedottaja Christer Fuxborg.

– Kiviä heittämällä voi vielä tappaa jonkun.

Poliisi on kuullut aiemminkin, että eläkeläisillä on ollut ongelmia, mutta näin vakavaksi tilanne ei virkavallan kuuleman mukaan ole ikinä aiemmin riistäytynyt.

Video katosi Youtubesta

Eläkeläisyhdistyksen jäsenet ovat olleet useammankin kerran yhteydessä Trollhättanin kunnan edustajiin häirinnän takia. Bingotalon tapahtumista julkaistu video otettiin yllättäen pois Youtubesta, mutta pätkän siitä voi nähdä oheisessa SVT:n uutisjutussa.

Trollhättanin kunta lupasi ottaa selvää häirintään osallistyneista nuorista ja olla yhteydessä lasten vanhempiin. Häirintään osallistuneet ovat tiettävästi alle 15-vuotiaita. Eläkeläiset ovatkin nyt sopineet tapaavansa kivittäjiä ja näiden omaisia. Poliisin mielestä on hyvä, että osapuolet tapaavat. Tutkinta kuitenkin jatkuu, koska asiasta on tehty rikosilmoitus.

SUOMEN UUTISET