– Luulevatko poliitikot ja oikeustieteilijät todellakin, että kansa on niin umpityhmää, ettei se näe yhteyttä 1990-luvulta lähtien voimistuneen maahanmuuton ja yhä lisääntyvän tappamisen sekä jengiväkivallan välillä Ruotsissa? Lopettakaa kansan kusettaminen! Näin vaatii suivaantunut mielipidekirjoittaja Expressenissä.

Ruotsidemokraattien kannatuksen kasvaminen kertoo sekin omaa kieltään siitä, että ruotsalaisilla on kuppi menossa kunnolla kumoon maahanmuuton aiheuttamien ongelmien edessä.

– On suorastaan surrealistista seurata, kuinka poliitikot ja oikeustieteilijät karttavat selkokieltä siitä, että Ruotsin harjoittamalla maahanmuuttopolitiikalla ja jengiampumisilla olisi jokin asiayhteys, kirjoittaa Mattias Lindberg.

Hän ottaa esimerkiksi pääministeri Löfvenin haastattelun, jossa tältä kysyttiin asiasta ja pääministeri totesi, että ”työttömyys ei ole hyvästä työttömille”.

Tilastot puhuvat selkokieltä

Kun Dagens Nyheter tutki ampuma-aseella tehtyjä murhia ja murhayrityksiä paljastui, että sadalla rikokseen liittyvistä henkilöistä ainakin 90:llä toinen vanhemmista oli syntynyt ulkomailla. Lisää löylyä löi Expressen, joka Tukholman 192 jengiläisen taustaa tutkiessaan sai selville, että 94,5 prosentilla heistä ainakin toinen vanhemmista oli lähtöisin Ruotsin ulkopuolelta. Myös Tanskasta on saatu vastaavia tuloksia.

Mielipidekirjoittajan mukaan on selvää, että jengiväkivallan takana on muitakin syitä kuin maahanmuutto. Korkean teknologian yhteiskunnassa ei juurikaan ole tarjolla yksinkertaisia töitä kouluttamattomille henkilöille. Siitä syystä myös huonosti koulutetut maahanmuuttajat ajautuvat helposti huolenpitoyhteiskunnan passivoimiksi ja sen jälkeen turhautuneina rikollisten haaviin.

Kansalla nyrkki taskussa

Suuri ruotsalaisten enemmistö eli kansa on kuitenkin jo saanut siipeensä ja kadottanut uskonsa turvalliseen yhteiskuntaan. Jengiväkivalta eroaa hyllymurhista siitä syystä, että yksittäisen tekijän takana on aina jengi, joka uhkailee ja pahoinpitelee heidät, jotka uskaltavat avata suunsa. Ongelmalähiöiden asukkaat voivat vain nyrkki taskussa seurata avointa huumekauppaa lähiön kaduilla.

– On todellakin aika lopettaa joutavat kokkapuheet ja etsiä pohjia myöten syyt siihen, miksi törkeä väkivalta julkisilla paikoilla Ruotsissa on yhä yleisempää. Ja sitten pitää ryhtyä toimeen, jotta yhteiskuntaa vuosia vammauttanut ongelma saadaan ratkaistuksi, kirjoittaja vaatii.

SUOMEN UUTISET