Puoli Landskronaa heräsi SVT:n toimittajan mukaan räjähdykseen, joka vavisutti taloja ja helisytti ikkunoita varuskuntakaupungissa aamuyöstä. Poliisi ja useat pelastuslaitoksen yksiköt kiiruhtivat räjähdyspaikalle rivitalolähiöön. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut fyysisesti kellaripommin sirpaleista tai paineaallosta.

Göteborgissa taas paukkuivat aseet ja poliisi löysi puistosta kaksi reipasta nuorukaista haavoittuneina mutta tajuissaan, SVT kertoo. Taas tuli kysyntää veronmaksajien kustantamalle sairaanhoidolle. Sairaalaan vietyjen henkilöiden tilasta ei ole tietoa, mutta poliisi tutkii ampumisia murhayrityksenä.

Edistystä jengimurhan tutkimuksissa

Malmön ongelmalähiö Rosengårdista kuului jälleen pyssyn pauketta hieman ennen puoltayötä, kertoo Expressen. Poliisi löysi ampumispaikalta vain hylsyjä. Poliisi on eristänyt rikospaikan ja suorittaa teknistä tutkintaa. Kuulusteluin pyritään selvittämään, olisiko joku saanut siipeensä nujakassa. Yhtään autonpolttoa ei poikkeuksellisesti ole tullut median tietoon.

Mutta jotain hyvääkin: Poliisi on pidättänyt kolme henkilöä epäiltynä kahden tukholmalaisjengiläisen murhasta Kööpenhaminassa, Expressen kertoo. Pidätetyillä on yhteyksiä Tukholman ongelmalähiö Rinkebyn Dödspatrullen-jengiin. Toinen Kööpenhaminassa murhatuista oli Rinkebyn Shottaz-jengin johtohahmo. Suomen Uutiset kirjoitti jengisodasta kesäkuussa.

Suomen Uutiset