Kaksi miestä kuoli pistoolien ja rynnäkkökiväärin luoteihin tiistai-iltana Herlevissä, Kööpenhaminan ulkopuolella. Murhatut miehet ovat hiukan päälle 20-vuotiaita, muusta Tanskan poliisi vaikenee tutkinnan hektisyyteen viitaten. Ruotsin poliisin mukaan ammutuilla on yhteys Tukholman jengirikollisuuteen ja siksi seuraavaksi on odotettavissa kosto.

– Ymmärrämme että kansa janoaa tietoa mutta toivomme samalla ymmärrystä. Kyseessä on laaja tutkinta, jossa ovat mukana sekä Tanskan että Ruotsin poliisit, ja meidän täytyy olla varovaisia sen suhteen, mitä kerromme julkisuuteen, sanoo Tanskan poliisin edustaja Ruotsin radiossa.

Tukholman poliisi on monisanaisempi. Koska murhatuilla ruotsalaismiehillä on jengitausta Rinkebystä, poliisi on lisännyt läsnäoloaan juuri Rinkebyn, Kistan ja Tenstan alueella. Kööpenhaminassa surmatut miehet kuuluivat tiettävästi Shottaz-jengiin. Siten on todennäköistä, että murhien takana on Dödspatrull-jengi, joka on pitkään taistellut Shottazin kanssa vallasta Tukholman ongelmalähiöissä.

– Tällaista tapahtumaa seuraa lähes aina jonkin asteinen vastapuolen reaktio. Usein kyse on jo päällä olevasta konfliktista tai jännityksestä rikollisjengien välillä. Kosto saattaa olla tulossa ja se on nyt myös meidän ongelmamme, toteaa Tukholman poliisin edustaja.