Ruotsiin rekisteröidyllä autolla liikkuneet Ruotsin kansalaiset haavoittivat Porvoossa kahta poliisia ja yrittivät pakomatkallaan osua useampiinkin. Miehet puhuvat suomea ja toisella heistä on myös Suomen kaksoiskansalaisuus.

Miesten liikkeitä on kommentoitu Ruotsin mediassa ja somessa hyvinkin tarkkaan. Miesten kuvatkin on julkaistu.
Miehet saatiin Expressenin tietojen mukaan kiinni teletunnistetietojen avulla.

Jonas Johnssonin Facebook-kommentti tiivistää hyvin naapurimaan kansalaisten tunnot: ”Täällä on nyt rauhallista, ei syytä huoleen, viemme poliisiampumisetkin Suomeen…”

Ruotsin jo lähes katastrofaaliset mittasuhteet saanut ammuskelu levisi ensin Tanskaan ja nyt oli sitten vuorossa Suomi.

Teletunnisteet johtivat jäljille

Ruotsidemokraattien Face-sivulla muistutetaan Porvoon ampumisiin viitaten, että sekä Tanskan että Norjan viranomaiset ovat nousevin äänenpainoin valittaneet siitä, että ruotsalainen järjestäytynyt rikollisuus aiheuttaa vakavia ongelmia myös naapurimaissa.

Rikollisten pakomatka päättyi Suomessa lyhyeen, koska poliisi pystyi lähes välittömästi jäljittämään heidät Ölstensin teollisuusalueella sijaitsevan tukiaseman lokitietojen avulla. Hätäpuhelu oli mitä ilmeisemmin tullut samasta numerosta. Rikolliset paikallistettiin Tampereen alueelle sunnuntaina päivällä.

Aiemminkin Suomessa

Miehet olivat Expressenin tietojen mukaan käyneet Suomessa jo aikaisemmin keväällä, mutta heidän paluustaan Ruotsiin ei ole dokumenttia matkustajalistoissa. Miehet olivat saapuneet uudelleen Suomeen 22. elokuuta ja asettautuneet Porvoon Ölstensissä sijaitsevaan huoneistohotelliin.

Suomen poliisi on ollut yhteydessä ruotsalaisiin virkaveljiinsä ja on mahdollista, että pidätyksiä tulee vielä lisää.

SUOMEN UUTISET