Kotirauha rikkoutuu ja lasit helisevät kappaleiksi ruotsalaisen pikkukaupungin normiyössä. Kadulla tapahtuva laukaustenvaihto on osin mennyttä aikaa, nyt ammutaan uhria tämän kotona ikkunoiden ja verhojen lävitse. Ruotsin Karlstadissa on kuluneella viikolla ammuskeltu ruutuihin jo kahtena peräkkäisenä yönä. Poliisi pitää tekoja rikollisjengien välienselvittelynä ja virkavalta on pidättänyt neljä henkilöä epäiltynä murhan yrityksestä.

Karlstadin ammuskelut tapahtuivat Aftonbladetin mukaan lähes samalla kellonlyömällä vuorokauden välein. Keskiviikon vastaisena ammuttiin kahta henkilöä, joista toinen sai osumia luodeista. Poliisi ei ole tiedottanut uhrin tilasta eikä sitä, käyttikö tekijä pistoolia vai kiväärikaliiperin asetta. Edellisenä yönä ammuttiin viisi laukausta ikkunoihin ilman osumia.

Kumpaakin rikosta tutkitaan nimikkeellä murhan yritys. Poliisi lähtee siitä, että tapausten välillä on yhteys.

-Ennen tutkimusten valmistumista emme voi sanoa varmasti, että ammuskelujen välillä todella on yhteys, mutta meillä on hyvät perustelut uskoa niin. Henkilöiden ampuminen ikkunan läpi on erittäin epätavallista, valaisee poliisin edustaja.

Neljä pidätetty, useita etsitään

Luultavasti kyseessä on siis rikollisten välienselvittely. Poliisi on kerännyt kokoon kaikki mahdolliset alueelliset resurssit ja työskentelee kellon ympäri uudentyyppisten rikosten selvittämiseksi.

– Vaikka kaduilla ammuskelu on todella vaarallista ja harhaluodit mahdollisia, voivat kansalaiset uskoaksemme tuntea olonsa turvatuksi, muotoilee poliisi varovasti.

Edellisestä lausunnosta voinee suoraan päätellä, että poliisin mukaan kyseessä on todellakin ”vain” rikollisten välinen ampumakilpailu. Poliisi on pidättänyt neljä henkilöä eikä vielä tiedä, ovatko kiinniotetut osallistuneet kumpaankin rikokseen. Virkavalta aikoo tehdä lisää pidätyksiä, sillä ”kyseessä on laaja tutkinta”.