Tällaista ei ole vielä tapahtunut koskaan ennen. Helsingin keskustassa ammuskeltiin pistoolilla tiistaina keskellä ruuhka-aikaa toistakymmentä kertaa. Kaksi henkilöä sai siipeensä pistoolin luodeista. Poliisi on ottanut kiinni teosta epäiltynä 32-vuotiaan miehen. Tekoa tutkitaan kolmena murhan yrityksenä.

Suomen Uutiset on vuosien mittaan jatkuvasti kertonut vastaavista tapauksista erityisesti Ruotsissa, mutta myös Tanskassa ja Norjassa. Lukijoiden kommenteissa on tauotta toistunut sama asia: Suomesta ei saa tulla asemiesten temmellyskenttää, kielteinen kehitys on pysäytettävä.

”Rikostyyppi rantautunut Suomeen”

Tutkinnanjohtaja, komisario Jukka Larkio vastasi YLE:n uutisissa Kampin ampumista koskeviin kysymyksiin ja hän totesi tapahtuman olleen ainutlaatuinen ja ensimmäinen lajissaan Suomessa. Erityisesti se, ketkä ammuskelevat, rikoksen motiivit ja se, mihin väkivalta liittyy, ne kaikki ovat uutta.

Se on saman tyyppinen kuin on ollut Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, siellä tällainen on ollut erittäin suuri ongelma. Tämä tapaus osoittaa, että sama rikostyyppi on rantautunut Suomeen, tutkinnanjohtaja Larkio totesi.

Hän kertoi tietoja myös rikoksesta epäillystä sekä uhreista. He eivät ole kantasuomalaisia, eikä heillä tiettävästi ole Suomen kansalaisuutta.

Suomen Uutiset