Moniongelmainen Malmön kaupunki on taas uudessa pahan kierteessä. Sosialidemokraattinen kunnanhallituksen puheenjohtaja on saanut syytteen juutalaisvastaisista lausunnoistaan. Toinen johtava demari levitti puolestaan antisemitistisiä salaliittoteorioita.

Sosialidemokraattinen nuorisoliitto on ottanut isoista mallia jäsenten rallatessa vappukulkueessaan viisua sionismin murskaamisesta. Näin kirjoittaa Nima Gholam Ali Pour, ruotsidemokraattien poliittinen sihteeri Malmöstä.

Kummallista tässä kaikessa on se, että juutalaisvastaisia näkemyksiä levittäneet sosialidemokraattiset poliitikot ovat säilyttäneet asemansa ja luottamustoimensa. Yksikään poliitikko ei ole Gatestone-instituutin mukaan ottanut onkeensa ja eronnut, vaikka sosialidemokraattinen puolue on tuominnut tapaukset.

Juutalaiset lähtevät Malmöstä

Liberaalit hallitsevat Malmötä yhdessä sosialidemokraattien kanssa ja myös he ovat kompuroineet suhteessaan juutalaisuuteen. Vuosi sitten liberaalien Muhammed Khorshid joutui jättämään kaikki luottamustoimensa juutalaisvastaisten lausuntojensa takia.

Kuitenkin vielä tämän vuoden toukokuussa Khorshid komeili Samnytt-julkaisun löytämässä kuvassa yhdessä Malmön kunnanhallituksen varapuheenjohtajan, liberaalien Roko Kursarin kanssa. Teemana liberaaliveljien tapaamisessa oli tiettävästi maahanmuuttajien integraatio, turvallisuus ja Malmön tulevaisuus.

Malmön Juutalainen Seurakunta on ottanut kantaa uhkaavaan tilanteeseen ja jättänyt asiasta kirjelmän Malmön kaupungille.

Viestin sävy on jo osin epätoivoinen:

– Juutalainen seurakunta lakkaa pian olemasta, jos mitään ei tehdä. Malmö on jo nyt käymätön paikka maailman juutalaisille. Jos Malmö ylipäänsä mainitaan maailman mediassa, kyse on aivan liian usein juutalaisvastaisuudesta. Olemme olleet Malmön selkäranka 1800-luvulta asti ja nyt tämä päättyy tähän. Seurakuntamme jäsenet lähtevät Malmöstä.

Demarit kalastavat maahanmuuttajien ääniä

Sosialidemokraattien hiljaiselle juutalaisvastaisuuden hyväksynnälle ei ole Ali Pourin mukaan varmaankaan syynä juutalaisvastaisuus sinänsä, vaan kylmä poliittinen eduntavoittelu. Kyseessä ovat lukuisien Lähi-idästä lähtöisin olevien muslimimaahanmuuttajien äänet, jotka ovat tuikitärkeitä taistelussa poliittisesta vallasta Malmössä.

Jo vuonna 2010 Malmön lukioissa tehdyssä tutkimuksessa 18 prosenttia koululaisista suhtautui kriittisesti juutalaisiin. Muslimeiksi tunnustautuneista oppilaista juutalaisvastaisia olikin sitten jo 55 prosenttia.

SUOMEN UUTISET