Linja-autoa tulitettiin maanantaina aamulla Ruotsin Boråsissa. Bussin kaksi ikkunaa rikkoutuivat mutta matkustajat ja kuljettaja selvisivät vammoitta. Poliiseja tuli paikalle paljon, sillä iskua tutkittiin aluksi murhan yrityksenä, kertoo SVT.

SL-yhtiön linja-auto oli aamukuuden jälkeen linjan 1 mukaisessa ajossa Boråsin Sjöbossa, kun bussin kaksi ikkunaa helähti rikki.

– Matkustajat huusivat kauhuissaan, että bussia ammutaan ja kuljettaja pysäytti ajoneuvon välittömästi päästääkseen matkustajat ulos, kertoo paikallislehti Borås Tidning.

– Olemme shokissa, tilittää bussiyhtiön edustaja.

Murhan yritys muuttui vahingonteoksi

– Tutkimme bussin vaurioita ja jonkinsorttista ampuma-asetta teossa todellakin on käytetty, sanoo Boråsin poliisin esimies Daniel Hallstensson SVT:n uutisissa.

Poliisi lähti paikalle isolla resurssilla, koska tiedot tapahtumasta olivat aamutuimaan niukkoja. Myöskään käytetyn aseen tyyppi ei ollut heti varmuudella selvillä, haulikkoa epäiltiin aluksi.

Poliisi sai aamupäivän kuluessa suoritetuksi rikospaikan teknisen tutkinnan. Siihen mennessä oli selvinnyt, että luodit eivät olleet lävistäneet bussin ikkunoita, vaan ne olivat jääneet laminoitujen lasien väliin. Tällä perusteella oletetaan, että bussia ammuttiin ilmakiväärillä ja rikosnimike muuttui murhan yrityksestä vahingonteoksi.

SUOMEN UUTISET