Ruotsin palavat autot, pommiräjähdykset ja savuavat aseet saavat yhä enemmän huomiota maailmalla. Brittilehti Daily Mail julkaisi verkkoartikkelin, jossa kerrotaan valtiosta, josta tuli maahanmuuttajien vyöryn ja poliitikkojen sinisilmäisyyden myötä mafiaklaanien ja gangstereiden paratiisi.

– Kun kissa on poissa, hiiret tanssivat pöydällä. Ruotsissa kissaa ei ole näkynyt 30 vuoteen. Kun poliisia ei näy, ei ole ollut mitään keinoa osoittaa uusille tulijoille laillisuuden rajoja. Näin sanoo Göteborgin poliisin maahanmuuttoyksikön johtaja, komisario Ulf Boström MailOnline -verkkolehdessä. Ruotsin poliisi teki virheen lopettaessaan katupartioinnin 1980-luvulla.

– Klaanit ovat sisäistäneet vaikenemisen kulttuurin. Hei eivät luota Ruotsin viranomaisiin eivätkä puhu meille. Ja Göteborgissa on edustettuina 184 kansallisuutta. Klaaneille maan alkuperäisasukkaat ovat vain toisen klaanin edustajia, jotka nyt sattuvat hallitsemaan yhteiskunnallisia instituutioita.

Ruotsin maahanmuuttopolitiikka haaksirikossa

Boström on sitä mieltä, että Ruotsin maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut. Hänen mukaansa kokonainen nuorten miesten sukupolvi on syntynyt Ruotsin maaperällä rikollisperheisiin. He ovat yhteiskunnan ulkopuolella ja omasta mielestään lakien ulottumattomissa.

– Nykyinen tilanne on oma vikamme mutta poliitikot eivät tätä myönnä. Sotilaallisella väliintulolla tai massavalvonnan keinoin ongelmaa ei ratkaista. Jos poliisi ei jalkaudu kaduille, niin rinnakkaisyhteiskunnat jäävät järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle.

”Klaanit luottavat vain omiin perheisiinsä”

Johanna Bäckström Lerneby on kirjoittanut kirjan göteborgilaisesta Ali Khanin perheestä, Ruotsin tunnetuimmasta klaanista. Kirjailijan mukaan perusruotsalaiset luottavat siihen, että valtio huolehtii heistä ja tarjoaa turvaa. Klaanit taas luottavat vain omiin perheisiinsä.

– Klaanilaisille perhe on elämää ja kuolemaa suurempi asia. Valtiolla ei ole mitään virkaa ja poliisille he eivät puhu. He elävät aivan omassa maailmassaan.

”Gangsters’ Paradise”

”Maahanmuuttajamafian jengit terrorisoivat Ruotsin katuja murhaamalla ja pommittamalla. He pakottavat poliisipomot myöntämään, että ote laista ja järjestyksestä on kirpoamassa”, kirjoittaa MailOnline. ”Vain viisi vuotta sitten he vastaanottivat avosylin pakolaisia Lähi-Idästä, Pohjois-Afrikasta ja Balkanilta ja nyt klaanit mustaavat rikollistilastot ennen niin rauhallisissa ruotsalaisissa kaupungeissa. 300 pommi-iskua ja 275 aseenkäyttörikosta viime vuonna”, verkkolehti vyöryttää.

Göteborgin poliisipäällikkö Erik Nord puhuu suunsa puhtaaksi ja sanoo rikollisklaanien hyödyntävän luovasti ja täysin mitoin luottamukseen perustuvaa yhteiskuntaa sekä anteliasta sosiaaliturvaa. Klaanien paikallisesta eroava toimintakulttuuri edellyttää poliisilta täysin uusia keinoja rikollisuuden vastaisessa taistelussa.

– Tarvitsemme välittömästi lisää väkeä poliisiin, oikeuslaitokseen ja vankiloihin vastataksemme haasteeseen. Muuten tämä maa on ”Gangsters’ paradise, rikollisten paratiisi”.

SUOMEN UUTISET