Otetaan viiden kilon painoinen kivi ja pudotetaan se kuuden metrin korkeudelta poliisiauton katolle. Hiemankin fysiikkaa ja massan kiihtyvyyttä tunteva voi kuvitella, millaisella voimalla ammus osuu autoon. Rinkebystä raportoi Aftonbladet.

Kun poliisi partioi ongelmalähiö Rinkebyssä, virkavallan katse on tiukasti kävelysilloissa. Jos maijan katolle kolahtaa kivi, se yleisimmin työnnetään kaiteen yli kävelysillalta. Nimenomaan työnnetään, sillä jengiläisten pudottamat kivet voivat painaa useita kiloja.

Nyt nuorisojengien tähtäimessä ovat myös poliisin siviiliautot.

Rikosnimike murhan yritys

Syyskuun lopulla poliisipartio tapasi kävelysillan alta auton ja kuljettajan, joka istui lamaantuneena lasinsirpaleitten ja kivien keskellä autossaan. Kivet olivat menneet vain muutaman sentin autoa ajaneen miehen pään ohitse. Lasikattoinen auto oli samaa merkkiä ja mallia kuin eräät poliisin siviiliautot. Poliisin mukaan nuorisojengin kohteena oli heidän autonsa.

– Valistuneen arvaukseni mukaan nämä yksilöt luulivat kivittävänsä poliisiautoa, kertoo anonyyminä pidättäytyvä nuorempi konstaapeli Adam.

– Teon rikosnimike on tässä tapauksessa törkeän pahoinpitelyn yritys mutta aivan yhtä se olisi voinut olla murhan yritys, Adam kuittaa tapahtuman Aftonbladetissa.

SUOMEN UUTISET