Ruotsalainen elintarvikeliike joutui laittamaan kananmunat myyntikieltoon alle 18-vuotiailta, mahtavasta menekistä huolimatta. Nuorisojengi nimittäin osteli kananmunia ja tulitti niillä kaikkea mahdollista henkilöautoista busseihin ja rakennuksiin, kertoo Ruotsin radio.

Kananmunien ostoon tarvitaan ICA-kaupassa Göteborgin lähellä tänään henkilöllisyystodistus. Munia ei nimittäin myydä alle 18-vuotiaille. Päätös johtuu siitä, että paikallinen nuorisojengi on kylvänyt kananmunat kaikkialle muualle paitsi kotitalouksien tarpeeseen. Munilla on heitelty niin busseja kuin henkilöautojakin ja niillä on tuhrittu rakennusten seiniä.

– Henkilökuntamme huomasi, että erityisesti iltasella kauppaan marssi nuorisojengi kananmunaostoksille. Heidän käytöksestään voi melkoisella varmuudella päätellä, että munat eivät olleet tarkoitettu ruoanlaittoon, kommentoi kauppias Linda Dahlin Ruotsin radiolle.

– Toki myymme munia mielellämme, mutta emme halua niitä tuhlattavan typeryyksiin.

Yleisvaarallinen tuoretuote

Kananmuna voi auton tuulilasiin osuessaan johtaa vakaviin seurauksiin, jos kuljettaja ei näe ulos kulkuneuvostaan. Siksikin Mölndalin kunnan kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta on yhdistänyt voimansa poliisin ja paikallisen bussiyhtiön kanssa informoidakseen perheitä ja lisätäkseen arjen turvallisuutta.

– On paikallaan valistaa erityisesti vanhempia, että he puhuisivat lastensa kanssa siitä, miten vakavia seurauksia munaheitosta voi koitua, painottaa kulttuurituottaja Therése Hognert.

SUOMEN UUTISET