Elokuun lopun iltana Tenstan kadut olivat autioina. Rikolliset jalkautuivat kansan pariin tukholmalaisessa lähiössä ja käskivät kansalaisten pysyä kotona, kertoo SVT. Ohje levisi salamannopeasti valtaosaltaan maahanmuuttajista koostuvan väestön keskuudessa.

Tiistaina iltapäivällä 25. elokuuta poliisi kiinnitti huomiota siihen, että ihmisiä oli harvinaisen vähän liikkeellä Tenstan keskustassa Tukholmassa. Poliisin tiedusteluorganisaatio nappasi samanaikaisesti tiedon rikollisjengien julistamasta ulkonaliikkumiskiellosta.

SVT:n uutinen yllätti nyt sisäministeri Mikael Dambergin housut kintuissa:

-Enpä ole kuullut aiemmin puhuttavan moisesta. Olen varma, että poliisi suhtautuu tietoihin vakavasti ja tekee selväksi sen, että Ruotsin lain noudattaminen koskee kaikkia. Rikolliset eivät anna käskyjä kunnon kansalaisille, ministeri kommentoi.

”Rikollisten käsky levisi kulovalkean tavoin”

-Rikollisjengien jäsenet kulkivat kaduilla ja kertoivat vastaantulijoille, että ulkona ei ole syytä liikkua klo 18 jälkeen. Käsky levisi sitten väestön keskuudessa kulovalkean tavoin, kertoo Rinkebyn alueen poliisipäällikkö Therese Rosengren. Tenstan asukkaista lähes 90 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia ja aikanaan siellä asui myös paljon suomalaisia.

SVT kysyi poliisipäälliköltä mitä tapahtuisi henkilöille, jotka rikkovat rikollisten asettamaa ulkonaliikkumiskieltoa.

-Heidät voidaan hakata pahanpäiväisesti.

SUOMEN UUTISET