Kivenlohkare iski ambulanssin katolle vain muutaman sentin päähän tuulilasista E18-moottoritiellä Tukholmassa. Kolme olisi voinut kuolla ja yhdeksän lasta jäädä vaille vanhempia. Pelastushenkilökunta purkaa raivoaan ja huoltaan Aftonbladetissa: ”Törkeää sabotaasia ja erittäin vaarallinen rikos.”

Poliisi kertoi muutama päivä sitten omasta todellisuudestaan, jossa partioautoja kivitetään ylikulkusilloilta Tukholman ongelmalähiössä.

Viikonloppuna kivitettiin myös hälytysajossa ollutta ambulanssia ja aiheutettiin välitön hengenvaara sekä pelastushenkilökunnalle, että kriittisessä tilassa olleelle potilaalle.

Tragedia millisekuntien päässä

Hälytysajoneuvoa kuljetti ensihoitaja Bengt Larsson, joka kertoi Aftonbladetissa kyse olleen ”vain millisekunneista”, jolloin kivi olisi tullut tuulilasista sisään.

– Tuulilasi olisi hajonnut ja kivi voinut kolahtaa päähäni. Kivenmurikka pudotettiin auton päälle kaarteessa, jolloin olisimme kaikki olleet todellisessa hengenvaarassa. Yhdeksän lasta olisi jäänyt vaille vanhempiaan.

Larssonin kollegat kuulivat rikoksesta aamulla ja jakoivat työtoverinsa huolen:

– Pelastuslaitoksen henkilökuntaa vastaan kohdistunut sabotaasi on törkeä rikos. Työllämme on yhteiskunnallinen tarkoitus ja kuljemme hälytysajossa tuon sillan alitse 10-15 kertaa vuorokaudessa. En uskalla edes ajatella, missä henkisessä kunnossa kollegamme nyt ovat yövuoronsa jälkeen, toteaa ensihoitaja Andreas Westin.

SUOMEN UUTISET