Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen kertoo Facebookissa joutuneensa seurueineen Käpylässä räyhänneen nuorisojoukon väkivallan kohteeksi.

– Tarinat kapungilla mellastavista lapsi/nuorisoporukoista eivät liene aivan keksittyjä. Eilen vein autoni huoltoon ja sen jälkeen päätin tarjota vanhalle kollegalleni ja kaverilleni oluen kuuluisan Käpy-grilin terassilla Käpylän vihreässä lintukodossa. Istumme koronavälejä noudattaen ja keskustelussa on mukana paikallinen muusikko. Meitä on terassilla siis yhteensä kolme.

– Hetken päästä katua pitkin tulee 4 – 5 n. 12-16-vuotiasta poikaa. Yrittävät pummata ja ostaa tupakkaa, mitä meillä ei ole emmekä antaisi, vaikka olisikin. No, porukka huutelee jotain ja jatkaa matkaa vain palatakseen hetken päästä aukomaan päätään. Itse poistun sisätiloihin hetkeksi ja kun palaan, kaverillani on verta vuotava haava poskipäässään. Kullannuput olivat avanneet terassille johtavan portin ja hyökänneet päälle ilman mitään syytä. Tämä tapahtui n. klo 17.50 iltapäivällä. Onneksi kaverini sai sekopäisen nuorisolauman ajettua terassilta pois ilman isompia vahinkoja, Raatikainen kirjoittaa.

Käpylän nurkilla tapahtuu pahoja

Pari päivää aikaisemmin nuorisolauma oli hyökännyt Käpylässä kotiinsa matkalla olleen miehen päälle ilman syytä.

– Veikkaan, että Käpylän nurkilla tapahtuu pahoja jatkossakin, jos tätä ei-niin-seitsemän-veljeksen-näköistä poikalaumaa saada ojennukseen, Raatikainen toteaa ja jatkaa:

– Aika paljon olen nähnyt matkan varrella, mutta en sitä, että pikkulapsilaumat hyökkäilevät ravintolassa istuvien aikuisten kimppuun. Ruotsi, täältä tullaan! Ikävä kyllä.

SUOMEN UUTISET