Ruotsin kokoomusjohtaja pyysi äskettäin omasta ja puolueensa puolesta anteeksi maahanmuuttokatastrofista varoittaneiden haukkumista ja vaientamista, joka on jatkunut jo vuosia. Perussuomalaisten Halla-aho varoittaa suomalaisia siitä, että muut puolueet haluavat toistaa kaikki Ruotsin tekemät virheet niin maahanmuutossa kuin mielipideterrorissakin.

Suomen Uutiset kertoi eilen, että Ruotsin kokoomuksen Ulf Kristersson esitti Facebookissa anteeksipyynnön niille maahanmuuton mukanaan tuomista ongelmista varoittaneille, joita hänen puolueensa on vuosikymmenien varrella haukkunut ja yrittänyt vaientaa.

Kristersson toteaa, että jo 90-luvulta alkaen monet ovat kritisoineet liian suuren maahanmuuton mukanaan tuomia ongelmia, kuten syrjäytymistä, sosiaalisia jännitteitä yhteiskunnassa ja rikollisuutta. Mutta poliitikot ovat sivuuttaneet tämän rakentavan kritiikin tai peräti yrittäneet vaientaa sen.

Kokoomusjohtajan mukaan jengirikollisuus, ammuskelut ja teloitukset kaduilla ovat vahvasti sidoksissa aivan liian suureen maahanmuuton määrään.

– Kehitys on ollut mitä suurimmassa määrin ennustettavissa, Kristersson kirjoittaa.

Ongelmista varoitettu vuosia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti kantaa Kristerssonin kirjoitukseen omassa Facebook-päivityksessään.

– Suomessa puolueet ovat erimielisiä monesta asiasta, mutta kaikki puolueet perussuomalaisia lukuunottamatta ovat hartaan yksimielisiä yhdestä asiasta: kaikki Ruotsin tekemät virheet niin haittamaahanmuuton kuin mielipideterrorinkin osalta on toistettava meillä – ja mitä nopeammin, sen parempi, Halla-aho kirjoittaa.

– Näiden puolueiden äänestäjien on syytä kysyä itseltään: Haluanko, että yhteiskunta tuhoutuu ympäriltäni kuten Ruotsi on tuhoutunut? Lämmittävätkö minua siinä vaiheessa anteeksipyyntö ja selittelyt?

– Kuten Kristersson kirjoittaa, kehitys ei ole tapahtunut äkkiä ja yllättäen. Se oli nähtävissä vuosia sitten, ja siitä varoitettiin. Sama kehitys on nähtävissä Suomessa juuri nyt, Halla-aho korostaa.

SUOMEN UUTISET