Viikonloppu Tukholmassa alkoi perinteisin menoin käsiaseiden tulituksella. Rågsvedissä, Tukholman eteläpuolella loukkaantui kaksi noin 25-vuotiasta henkilöä vakavasti ja yksi auto ammuttiin seulaksi.

Vain tunteja laukausten ampumisen jälkeen poliisi oli pidättänyt seitsemän henkilöä ja myös murhayrityksissä todennäköisesti käytetyt aseet olivat poliisin hallussa.

Aseet löytyivät Aftonbladetin tietojen mukaan kahdelta alle 18-vuotiaalta pojalta. Muut viisi pidätettyä ovat iältään 18-25-vuotiaita ja heitä epäillään murhayrityksestä. Pojat ovat kiinniotettuina syytettynä törkeästä ampuma-aserikoksesta. Epäillyillä on jengitausta.

Poliisi valmiina rikospaikalla

Pidätetyistä osa on aiemmin tuomittu törkeästä ampuma-aserikoksesta, törkeästä huumausainerikoksesta tai avunannosta rahanpesuun. Aseet hallussaan pitäneillä pojilla ei ole aiempaa rikoshistoriaa. Toinen ammuskelun uhreista oli tiettävästi juuri päässyt vankilasta, johon hän oli joutunut epäiltynä ammuskelusta Tukholman Vårbyssä.

On luultavaa, että joku tai jotkut epäillyistä ampujista tai uhreista olivat valmiiksi poliisin seurannassa. Joka tapauksessa virkavalta oli ampumisten aikaan lähistöllä. Muutoin näin nopeat pidätykset eivät olisi mahdollisia. Myös tekoaseiden löytyminen vain hetkeä tulituksen jälkeen kertoo siitä, että poliisi oli lähellä.

SUOMEN UUTISET