Jengiväkivalta näyttää saaneen Ruotsissa uuden ulottuvuuden, kun hyökkäysten kohteeksi joutuvat nyt myös koulutytöt. Nuoret potkivat maassa makaavaa avutonta uhria, kannustavat toisiaan ja samalla videoivat teon.

Väitetty pahoinpitely tapahtui tiettävästi tammikuun puolivälissä. Videon on ladannut Snapchat-videopalveluun nimimerkki ”Hussein” ja se näyttää yhä löytyvän ainakin kiistellyltä Samnytt-sivustolta.

Myös Expressen on kertonut videon aiheuttamasta kohusta. Maassa makaavaa uhria potkitaan päähän ja retuutetaan, kunnes tämä jää tajuttomana kanveesiin. Videolla kuuluu myös huutoja, kuten ”tappakaa se wallah”.

Uhri unohtui

Ruotsidemokraattien valtiopäiväedustaja Adam Marttinen sai välittömästi pyyhkeitä ladattuaan kyseenalaisen videon Twitteriin ja ilmoittamalla samalla, mitä mieltä hän on kyseisestä tapahtumasta ja siihen osallistuneista henkilöistä. Ruotsin jakautunutta poliittista ilmapiiriä kuvaa se, että törkeästi pahoinpidelty tyttö unohtui saman tien ja roisto olikin nyt henkilö, joka jakoi videon.

– Sitä (videota) levittivät ensin äärioikeistolaiset propagandasivustot, mutta sitten se löysi tiensä aina valtiopäiville asti. Ruotsidemokraattien oikeuspoliittinen asiantuntija Adam Marttinen jakoi videon. Siis tämä henkilö, josta tulee oikeusministeri, jos ruotsidemokraatit voittavat vaalit, paheksuu kolumnisti ja julkimo Alex Schulman Expressenissä.

Tapauksesta tehty rikosilmoitus

Aftonbladetin tietojen mukaan kyseinen törkeä pahoinpitely tapahtui Haningessa, Tukholman eteläpuolella. Poliisin tutkinnanjohtaja Heléne Sethsson vahvistaa, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus, sen enempää ei tällä hetkellä kommentoida. Hän ei myöskään ota kantaa videon jakamisen laillisuuteen. Tallennettuja tapahtumia selvitellään parhaillaan:

– Joskus tulee miettineeksi, miten ihmiset voivat tehdä tällaista toisilleen, tutkinnanjohtaja suostuu sanomaan.

SUOMEN UUTISET