Äskettäin perustetun islamistisen puolueen puoluesihteeri uhkaa väkivallalla ja sanoo puolueensa julistavan sisällissodan, mikäli ruotsidemokraatit nousevat valtaan. Ruotsin poliisi kertoo saaneensa useita ilmoituksia uhkauksia sisältäneestä videosta. Kun kommenteista nousi äläkkä, puoluesihteeri alkoi perumaan puheitaan.

Vähän aikaa sitten perustettu Nordiska Avdelningen (Pohjoismainen osasto) -niminen islamistipuolue on YouTube-videossaan arvostellut ruotsalaista yhteiskuntaa ja demokratiaa kovin sanoin, kertoo Svenska Morgonbladet -nettilehti. Puoluesihteeriksi itseään kutsuva Krar Al-hamede sanoo, että hänen puolueensa jäsenet ovat huolissaan ”epädemokraattisten ja vähemmistöjä uhkaavien” ruotsidemokraattien kannatuksen noususta.

Puoluesihteeri Krar Al-hamede sanoo, että hänen järjestönsä tulee julistamaan sodan Ruotsin valtiota vastaan, jos ruotsidemokraatit pääsevät valtaan. Hän uhkaa sisällissodalla, jonka tarkoituksena on hallituksen kaataminen. Aseellisen kapinan lisäksi islamistinen puolue suunnittelee käyttävänsä kyberhyökkäyksiä ja muita yhteiskuntaa horjuttavia toimenpiteitä hallitusvaltaa vastaan.

– Me olemme valmiina. Epädemokratia tullaan kumoamaan samalla silmänräpäyksellä kun ruotsidemokraatit saavat vallan. Samalla julistamme myös Ruotsin lain kumotuksi ja julistamme sisällissodan, sanoo puoluesihteeri Krar Al-hamede videolla.

Videon otsikko on ytimekkäästi ”Sodanjulistus” ja se on saanut parissa päivässä jo yli 140 000 katselukertaa.

https://youtu.be/ANDseeI_Bj8

”Skoonelaisilla on syytä olla varuillaan”

Puoluesihteeri Krar Al-hamede kehottaa erityisesti ”skoonelaisia rasisteja” olemaan ”erittäin varuillaan”. Puolueen skoonelaisviha johtunee siitä, että ruotsidemokraateilla on vahva kannatus eteläisessä Ruotsissa. Krar Al-hamede on erityisen närkästynyt siitä, että alkuvuodesta pieni Skurupin kunta kielsi huntujen ja huivien käytön kouluissa ruotsidemokraattien aloitteesta.

Islamistinen puolue väittää, että sillä on paikallisosastoja koko maassa etelästä pohjoiseen, kuten myös keski-Ruotsissa ja Tukholman seudulla. Järjestön todellista kannattajamäärää on mahdoton tietää.

Puoluesihteerin mukaan tavoitteena on asettaa ruotsidemokraattien lisäksi muitakin yhteiskunnallisia toimijoita oikeuden eteen vääristä mielipiteistään. Krar Al-hameden mustalla listalla ovat muun muassa tuomarit, lautamiehet, poliisit, järjestyksenvalvojat ja lääkärit.

”Sosiaalidemokraatit ovat hyvä puolue”

Ruotsidemokraattien kanssa ei siis tulla tekemään mitään kompromisseja, mutta samaan hengenvetoon Krar Al-hamede korostaa, että ”sosiaalidemokraatit ovat hyvä puolue” ja että hän puoluesihteerinä on valmis neuvottelemaan demareiden kanssa tarvittavista toimenpiteistä, jotta maan asiat saadaan jälleen kuntoon.

Islamistisen puolueen pääsanoma on kuitenkin selvä: sisällissota alkaa, jos ruotsidemokraatit pääsevät valtaan. Islamistisen puolueen jäsenet eivät aio antaa pelolle valtaa.

– Me kieltäydymme olemasta sorrettuina. Nyt riittää, Krar Al-hamede sanoo videonsa lopuksi.

Svenska Morgonbladet -lehden mukaan Krar Al-hamede on äskettäin julkaissut toisenkin videon, jossa hän väittää jo tehneensä kyberhyökkäyksiä ruotsidemokraattien nettipalvelimia vastaan. Krar Al-hamede väittää myös puolueensa jäsenten pitävän silmällä poliiseja ja turvallisuuspoliisi SÄPO:n agentteja tehdäkseen heidät vaarattomiksi ennen kuin sisällissota alkaa.

Sydsvenskan-lehti kertoo, että Ruotsin poliisi on viikonlopun aikana saanut lukuisia yhteydenottoja videon takia. Poliisi ilmoittaa ”ryhtyvänsä tarvittaviin toimenpiteisiin”.

Arabipuolue vaati ruotsalaisia muuttamaan pois

Krar Al-hamede on aiemmin ollut puuhamiehenä Arabipuolue-nimisessä puolueprojektissa, joka ilmoittaa nykyään nettisivuillaan lopettaneensa toimintansa. Myös Arabipuolue tuli tunnetuksi kovan linjan kannanotoistaan. Puolue vaati muun muassa ruotsalaisia ”luopumaan kansalaisuudestaan ja muuttamaan maasta”, jos he eivät hyväksy monikulttuurisuutta.

– Teillä [monikulttuurisuutta vastustavilla ruotsalaisilla] ei ole täällä enää mitään tekemistä. Teidän Ruotsinne jonka te haluatte takaisin on iäksi mennyt.

Päivitys 16.11.2020 klo 17.09:

Kun tapauksesta syntyi äläkkä, Krar Al-hamede alkoi perua puheitaan ja kertoo SVT:n mukaan, että kyseessä oli ”vitsi”.

– Olen perunut uhkauksen mutta olen edelleen suivaantunut rasismista yhteiskunnassamme, mies kommentoi sodanjulistustaan SVT:lle.

Malmön poliisi on saanut videosta useita vihjeitä.

SVT:n tietojen mukaan videon tekijä on tuomittu pahoinpitelystä oikeuspsykiatriseen hoitoon kymmenen vuotta sitten. Hän pääsi laitoksesta keväällä.

SUOMEN UUTISET