

LEHTIKUVA
No nyt kääntyi Ruotsin demareidenkin kelkka: ”Maahanmuutto on uhka hyvinvointiyhteiskunnalle – ongelmien ratkaisu edellyttää niiden ymmärtämistä”
Maahanmuuttajien työttömyys on yleisempää ja palkat pienemmät kuin syntyperäisillä ruotsalaisilla. Pienistä tuloista kertyy niukasti verotuloja. Paine hyvinvointiyhteiskunnan palveluita kohtaan kasvaa, toteavat sosialidemokraattiset kansantaloustieteilijät Expressenissä.
Kriittistä yhteiskunnallista keskustelua maahanmuuton todellisista vaikutuksista hankaloittaa se, että eliitti eli päättäjät asuvat alueilla, joilla maahanmuuton haitat eivät välittömästi tule silmille. Eliitti myös pääsääntöisesti työskentelee ammateissa, joissa segregaatio on tuntematon käsite.
– Kestämättömän maahanmuuttopolitiikan kantajaksi joutuu eritoten teollisuuspaikkakuntien sekä ongelmalähiöiden työväenluokka. He työskentelevät aloilla, joissa paine palkkojen laskemiseen kasvaa ja nämä ihmiset joutuvat vielä asumaan sosiaalisesti rauhattomilla alueilla. Työläisten lapset joutuvat ahtaisiin kouluihin, joissa monilla oppilailla on vaikeuksia selvitä asetetuista oppimistavoitteista, kirjoittavat sosialidemokraattisen kansantaloustieteellisen seuran (Socialdemokratiska ekonomklubben) jäsenet Emil Bustos ja Nils Lager Expressenin keskustelupalstalla.
Maahanmuuton hinta 50 miljardia vuodessa
Tieteellinen konsensus vallitsee siitä, että maahanmuutto on viime vuosina ollut valtiolle pelkästään kustannus. Ekonomisti Joakim Ruist on viimeisimmässä tutkimuksessaan osoittanut, että ulkomailla syntyneiden kansantaloudelliset nettokustannukset olivat vuonna 2018 kokonaista 50 miljardia kruunua (4,8 miljardia euroa).
– Pakolaisten vastaanottamista ei siten voi perustella valtaväestölle taloudellisilla tekijöillä. Ja miksi on niin? Se ei johdu siitä, että ulkomailla syntyneet saavat enemmän tukia vaan siitä, että he maksavat vähemmän veroja kuin kantaväestö. Maahanmuuttajilla on korkeampi työttömyysaste ja pienemmät palkat. Näin kasvava maahanmuutto asettaa yhä suurempia paineita koko hyvinvointivaltion olemassaololle.
Tosiasasioiden tunnustaminen helpottaa päätöksentekoa
Kun maahanmuuton todellisuus on sitä, että eri kansalaisryhmät eivät enää kohtaa ja integaatio vaihtuu segregaatioon, niin kansalta menee usko koko humanitaariseen pakolaisapuun. Se voi olla kohtalokasta monelle todelliselle avuntarvitsijalle tulevaisuudessa.
– Vaikka on tärkeätä myöntää, että valtaosa Ruotsiin tulleista on oikealla asialla, niin vääristynyt kuva maahanmuuton seurauksista ei auta meitä selviämään hyvinvointivaltion tulevaisuuden ongelmista. Yhteiskunnalliset ongelmat täytyy ensin ymmärtää oikein, jotta ne voidaan ratkaista.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- humanitaarinen apu Joakim Ruist Nils Lager Emil Bustos konsensus ekonomistit kansantaloustiede segregaatio sosialidemokraatit hyvinvointiyhteiskunta sosiaalituet verot hyvinvointivaltio haittamaahanmuutto maahanmuuttajat Integraatio Maahanmuuton kustannukset Turvapaikanhakijat pakolaiset työttömyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Suomalaisten turvallisuus on perussuomalaisille tärkein asia: ”Kehitysapumenot, maahanmuuton kustannukset sekä poliittisten järjestöjen tuet ovat menoja, joista pitää näissä olosuhteissa leikata”

Perussuomalaisten Purra, Halla-aho ja Peltokangas: Piikki on auki – ”Hallitus ei luovu hankkeistaan eikä maailmanparantamisesta edes kriisioloissa”

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Maahanmuuton kulut jopa 3,2 miljardia vuodessa – jo murto-osalla saisi hoitajamitoituksen kuntoon

SDP:n Tuppurainen esitti pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista – pelkästään yhden vuoden tulijoista kertyisi 10 miljardin euron lasku!

Lähes 1,4 miljoonaa euroa miinusta per keskimääräinen Somaliasta saapunut maahanmuuttaja – Purra: Hallituspuolueet eivät käsitä, mistä maahanmuuton kustannukset koostuvat

Hallituksen päätös 175 alaikäisen siirtämisestä Suomeen maksaa satoja tuhansia euroja viikossa – Purra: Eurooppaan haluavat ihmiset eivät näin vähene

Islamistipuolue uhkaa Ruotsia sisällissodalla mikäli ruotsidemokraatit pääsevät valtaan – peruu nyt puheitaan

Ruotsin ex-pääministeri vaatii rajoja maahanmuutolle ja karenssia uusruotsalaisten etuuksille: ”Tänne on voinut tulla kuka hyvänsä ja se on kestämätöntä”

Suomi on Ruotsin tiellä nuorison integraatiossa – Ranne: ”Sama lapsellinen keskustelu, tuloksena samat ongelmat”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.