
Ruotsidemokraatit paljastivat petoksen: Irakin puolustusministeri nostaa sosiaalitukea Ruotsissa
Irakin puolustusministeri Najah al-Shammari on toimen mies. Hänen virastoaan epäillään osallisuudesta 320 mielenosoittajan kuolemaan maan viimeaikaisissa levottomuuksissa. Siinä sivussa ministeri on nostanut vuosien ajan sosiaalitukia Ruotsista. Expressen-lehden mukaan al-Shammari on kirjattu sairaseläkeläiseksi, joka on työkyvytön muistivaikeuksien takia.
Irakin puolustusministeri on Ruotsin kansalainen ja kulkee väestörekisterissä nimellä Najah Al-Adeli. Ministeriä ja vaimoaan epäillään nyt törkeästä avustuspetoksesta. He ovat nostaneet lapsilisiä ja asumistukea, vaikka ovat asuneet jo pitkään poissa Ruotsista. Asian selvitti ensimmäisenä ruotsidemokraatteja lähellä oleva uutispalvelu Nyheter Idag.
Vuosia saikulla
Aftonbladetin tietämän mukaan Al-Adeli anoi turvapaikkaa Ruotsista vuonna 2013 ja sai maan kansalaisuuden vuonna 2015. Hän asuu viranomaistietojen mukaan edelleen samassa osoitteessa. Hänellä ei ole ollut säännöllisiä tuloja hän on ollut useamman vuoden paljolti saikulla.
Puolustusministeri, nyt siis nimeltään Najah al-Shammari on aiemmin kuulusteluissa kertonut, että hänellä tutkinto valtiotieteissä sekä sotilaskoulutus. Hän on omien sanojensa mukaan ollut Irakin armeijan kenraali. Hänet nimitettiin Irakin puolustusministeriksi vuonna 2019.
Useita rikosepäilyjä
Nyheter Idag kertoo poliisilähteisiinsä viitaten, että puolustusministeri pyrähtää vuosittain Ruotsiin muutamaksi viikoksi ja ylläpitää näin uskoa siihen, että edelleen asuu maassa. Myös puolustusministerin mahdollisesta väestökirjanpitorikoksesta on käynnissä esitutkinta.
al-Shammari kiistää syytökset
Iltalehti uutisoi sunnuntaina al-Shammarin kiistävän syytökset. Hän on Iltalehden tietojen mukaan ilmoittanut haastavansa ruotsalaisia tiedotusvälineitä oikeuteen valeuutisten levittämisestä, ja on palkannut itselleen Ruotsissa asianajajan.
Juttua täydennetty 22.11.2019 klo 23.42. Jutta täydennetty edelleen 24.11.2019 klo 19.31.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsidemokraatit: Verorahoin maksetut palvelut on tarkoitettu vain omille kansalaisille

Pulinat pois: Ruotsidemokraatit nyt suurin puolue myös Ruotsin yleisradion mittauksessa

Sosiaalidemokraatit menettivät vuodessa 490 000 äänestäjää – virta vie ruotsidemokraatteihin ja vasemmistopuolueeseen

Jimmie Åkesson: ”Mieletöntä jaella miljardeja muiden maiden kansalaisille – hoidetaan omien asiat ensin”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.