Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Sampo Terho linjaa suunnitelmiaan johtaa Perussuomalaisia. Terho puhui lauantaina Perussuomalaisten Naisten kevätkokouksessa Kouvolassa ja Perussuomalaisten Nuorten kevätkokouksessa Lappeenrannassa.

– Puheenjohtajana haluan Perussuomalaisten olevan tiukempia ja ärhäkämpiä. Olemme vaikutusvaltaisempia kuin koskaan aiemmin, mutta samalla on rehellisesti myönnettävä, että emme ole täysin onnistuneet hallituspuolueena. Meillä on vielä paljon saavutettavaa tällä hallituskaudella, sanoo Terho.

Hän näkee, että hallituksessa oleminen ei ole itsetarkoitus, vaan työkalu saavuttaa puolueelle tärkeitä asioita. ”Toisin kuin esimerkiksi Tanskassa, suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä oppositiossa ei voi päättää mistään, ainoastaan räksyttää ja kerätä säälipisteitä.”

– Ulkoministerinä esimerkillisesti toiminut Timo Soini on joutunut olemaan isänmaan asialla paljon poissa, ja puolueen johtaminen on kärsinyt. Tästä on opittava se, että puheenjohtajan on oltava omiensa joukossa, läsnä päätöksenteossa – etulinjassa puolustamassa puoluetta ja puolueen tavoitteita. Minä aion olla etulinjassa ja tarvittaessa etulinjan edessä, Terho lupaa.

– Kenttään ja äänestäjiin on pidettävä tiiviisti yhteyttä, jotta tukijamme voivat antaa evästyksiään ja saada paremmin tietoa tuloksistamme hallituksessa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana aiemmin toiminut Terho toteaa, että hän haluaa johtaa Perussuomalaisia, vaikka tehtävä ei tule olemaan helppo.

– En etsi helppoja tehtäviä, kuten eivät perussuomalaiset ylipäätään. Minulla on palava halu johtaa tämä puolue Suomen suurimmaksi.

Terho kävi lauantaina lisäksi Aamu-tv:n haastattelussa. Katso lähetys Yle Areenasta.

SUOMEN UUTISET