Vaalitaistelu on alkanut nyt toden teolla. Perussuomalaisten kannatus on kääntynyt kahden viimeisen kuukauden aikana reiluun nousuun. Tämä näkyy paitsi gallupeissa myös vaalikentillä, toteaa Kemissä ja Torniossa tänään vieraileva puheenjohtaja Timo Soini.

”Suomen suunta on käännettävä satsaamalla voimakkaasti työhön, yrittämiseen ja välittämiseen.”

– Kansalaisten viesti on selvä. Suomi ei kestä toista tilkkutäkkihallitusta. Tämän eduskuntakauden alussa pääministerinä oli Jyrki Katainen ja valtiovarainministerinä oli Jutta Urpilainen. Katainen otti hatkat ja Urpilainen sai potkut. Johtajuus loistaa poissaolollaan, ei ole ihme, että nykyinen pääministeri sanoo, että hallitus on epäonnistunut.

– Tämän lisäksi Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat jättäneet hallituksen. Kantti ei kestänyt päätöksiä. Tapahtuneen opetus on, että hallitusta ei voi rakentaa sateenkaaren ja silpun varaan. Pitää olla joku linja ja yhteinen pohja sekä ohjelma mitä tehdään.

– Suomen suunta on käännettävä satsaamalla voimakkaasti työhön, yrittämiseen ja välittämiseen. Väärät rakenteet on oikaistava ja satsattava kansan ostovoimaan. Tämä ei onnistu ilman vaalitulokseen nojaavaa vahvaa ja koko vaalikaudeksi sitoutuvaa hallitusta.

Soinin mukaan seuraavaan hallitukseen tarvitaan kolme neljästä suuresta puolueesta, mutta mitkä kolme?

– Vaalitulos ja ohjelma ratkaisevat. Perussuomalaiset ovat avainasemassa Suomen suunnan kääntämisessä. Suomi ei kestä toista neljää vuotta heikkoa ja päättämätöntä hallitusta.

Korkea äänestysprosentti suosii perussuomalaisia. Epävarmojen äänestäjien osuus on tällä hetkellä hyvin korkea. Soini muistuttaa, että perussuomalaisten menestys on sidoksissa äänestysaktiivisuuteen.

– Pärjäämme vaaleissa hyvin, mikäli äänestysprosentti nousee. Epävarmojen äänestäjien osuus on suuri, siellä on monta Jytkyn tekijää tuumaustunnilla. He ovat jo kerran äänestäneet Perussuomalaisia. Kynnys on jo ylitetty. Puolueena olemme luupin alla. Luottamus, linja ja halu vaikutusvaltaan ratkaisevat. On uskallettava voittaa vaalit, vetosi puheenjohtaja Soini.

SUOMEN UUTISET